Carski praženec ali Povožene palačinke

Kdo ne mara palačink? Pa čokolade?

Kaj pa šmorn? Carski praženec?
Le kdo si je izmislil to ime? Ne vem, kaj je tako carskega na tem palačinkastem testu zmešanem v ponvi, da nastanejo majhne zmečkanke?

                                                                                                             (foto Hrandica)

Vam povem, da tudi otroci ne vidijo v tej jedi nič posebnega.

                                                                                                                            (foto Hrandica)

Prav tukaj pa nastopi zgodba s palčinkami. Saj veste da palačinke vedno zmagajo nad drugimi jedmi. So neprimerljive čokoladne zmagovalke vseh posladkov. No razen sama čokolada jih še premaga.
In kakšno zvezo imajo palačinke s carskim pražencem? Testo, seveda. In dišijo enako. A tale praženec je popolnoma drugačnega izgleda. Zakaj? Ker so to pravzaprav uničene palačinke.

                                                                                                                              (foto Hrandica)            

Palačinke nastanejo tako, da jih majhni valerčki eno minuto gladijo v ponvi. Malo po eni strani, malo po drugi. Včasih se zgodi, da se družbi valerjev nepovabljeno pridružijo bagerji, buldužerji in veliki prekucniki (beri kiperji), ki lepo povaljane palačinke čisto uničijo. Tako iz lepih palačink nastanejo povožene palačinke. Ampak sreča je v tem, da prekucniki (beri kiperji) vozijo čokolado, ki se sproti poliva po uničenih palčinkah. Mmmmm. Včasih vozijo tudi kaj drugega, kakšno drugo omako (npr. iz breskovega kompota-zmiksanega).

                                                                                                                                       (foto Hrandica)

Tako gredo POVOŽENE PALAČINKE v slast vsakokrat ko so na mizi. Carskega praženca ali šmorna pa pri nas že dolgo več ne strežemo, ker ga nihče ne je.

                                                                                                                              (foto Hrandica)


P. S.: To je moja 100ta objava in počutim se praznično :)))

Komentarji

  1. Mmmm...fino čokolada!
    Odlično za ove kišne dane.
    Lp.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super,sem se prav nasmejala, ko sem brala. Pri nas smo šmorn vedno jedli s sladkorjem in obveznim kompotom. Le zakaj nam ni nikoli prišlo na pamet, da ga oblijemo s čokolado in naredimo povožene palačinke?!?

    OdgovoriIzbriši
  3. Ko bi ti videla, kako sedajle požiram sline!

    OdgovoriIzbriši
  4. čestitke za stotko. tudi pri nas jemo šmorn s sladkorjem in jemo ga takrat, ko se nam ne da peči palačink. testo je skoraj isto, pečem pa ga v pečici.

    OdgovoriIzbriši
  5. O, kako užitne fotke! Si moram kar sline obrisat ;).
    Čestitam za 100 in upam, da jih bo še veliko!

    OdgovoriIzbriši
  6. Tudi jest sm se narežala, sploh prekucnikom :)))...in tudi pri nas smo bili danes zvečer čokoladni...nismo sicer imeli palačink (v nobeni obliki:P)...so ble pa pohane šnite...in še vroče sm jih mazala z Nutelo.
    Očitno je danes tak dan...dan za crklanje :P
    Čestitam za 100-ko!

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitke za 100-ko in te vaše povožene palačinke izgledajo odlično.

    OdgovoriIzbriši
  8. Čestitke za stotku! Heh... povožene palačinke, odlična ideja!

    OdgovoriIzbriši
  9. Mhmhmh sladka stota objava.Bi pasala zdajle ena porcija!

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala dekleta za vse čestitke, pohvale in komentarje. To je kot ob nedeljah on goveji župci- čestitke in pozdravi :)))) Hvala vam.

    OdgovoriIzbriši
  11. Mmm, slastno. Si mi dala idejo za naslednjič, ko bom delala šmorn :)
    In čestitke za 100-objavo.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave