Hamburg 2. DEL- Prototyp

PROTOTYP je muzej, galerija in trgovinica unikatnih avtomobilskih modelov, prototipov in še česa. Da ne bo pomote - prodajajo majhne modele, kot igrače za velike zbiratelje.


Muzej je prava paša za oči za obiskovalce vseh starosti. Tudi naša leto in pol stara mladička je našla tam kaj zanimivega (npr. do visokega sijaja spolirane pokrove koles, ogledala, vijake...strojniške stvari). Težava je le v tem, da se ne smeš ničesar dotikat, razen, če piše drugače (simulatorji hitrosti, glasnosti motorja... se ne spoznam preveč v te reči, so mi pa všeč barve in oblike hi, hi).


Prototyp je razdeljen na 3 nadstropja, v katerih si lahko obiskovalec ogleda avtomobile, ki datirajo celo v leto 1937, pa vse do unikatnih formulskih poskusov. Prostori so opremljeni tudi z slikovnim materialom.




Posebnost tega muzeja ali dodaten plus so AUDIO BOX (simulator zvoka motorja dirkalnih avtov), SONIC CHAIR (v njem interaktivno spoznavate zgodovino avtomobilov), CINEMA (kino), FLIP BOOKS (interaktivni foto albumi z integriranim besedilom in video prikazom o zmagah in tragedijah junakov avtomobilizma), LIBRARY, RACE SIMULATOR (v avtu Porsche 365).


Zgornja slika je bila prav posebno veselje za nas, sploh, ker smo bili tako daleč od doma. Me zanima, če se še kak ljubljančan spominja tega znaka.



Ta zelena formula je prvi dirkalnik M. Schumacherja, ki se je pokvaril po 300m vožnje in je tako pristal v tej galeriji.


Prototyp je vreden ogleda in ni samo za fante, čeprav bi naš družinski samec podpisal, da je treba to pogledat v konkretni moški družbi, rečt kako strojniško in ena ura je definitivno premalo :-).




Če koga zanima še kaj več o Prototypu, si lahko prebere na njihovi spletni strani  www.prototyp-hamburg.de  .

Komentarji

  1. Mialim, da je to precej zanimivo tudi za ženske oči. Res so zanimive vse te oblike in razvoj.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave