Moja fotografija
Observer,searcher,collector,keeper,remaker and maker.Lover of different in things and people. Take time, look, borrow an idea, but please link back.Every idea on the photo and photography itselfe is work of only my imagination. Opazovalka,iskalka,nabiralka, shranjevalka,predelovalka in izdelovalka. Ljubiteljica drugačnosti v izdelkih in ljudeh. Vzemite si čas, preglejte, komentirajte,si kaj sposodite,avtorja in povezavo nazaj na moj blog pa naprej "suflirajte".Prosim, ne podpisujte se pod idejo,ki ni vaša. Ideje za izdelke in fotografije objavljene na tej strani so zrasle na mojem zelniku, torej so plod izključno moje domišljije.

torek, 15. junij 2010

Hamburg 2. DEL- Prototyp

PROTOTYP je muzej, galerija in trgovinica unikatnih avtomobilskih modelov, prototipov in še česa. Da ne bo pomote - prodajajo majhne modele, kot igrače za velike zbiratelje.


Muzej je prava paša za oči za obiskovalce vseh starosti. Tudi naša leto in pol stara mladička je našla tam kaj zanimivega (npr. do visokega sijaja spolirane pokrove koles, ogledala, vijake...strojniške stvari). Težava je le v tem, da se ne smeš ničesar dotikat, razen, če piše drugače (simulatorji hitrosti, glasnosti motorja... se ne spoznam preveč v te reči, so mi pa všeč barve in oblike hi, hi).


Prototyp je razdeljen na 3 nadstropja, v katerih si lahko obiskovalec ogleda avtomobile, ki datirajo celo v leto 1937, pa vse do unikatnih formulskih poskusov. Prostori so opremljeni tudi z slikovnim materialom.
Posebnost tega muzeja ali dodaten plus so AUDIO BOX (simulator zvoka motorja dirkalnih avtov), SONIC CHAIR (v njem interaktivno spoznavate zgodovino avtomobilov), CINEMA (kino), FLIP BOOKS (interaktivni foto albumi z integriranim besedilom in video prikazom o zmagah in tragedijah junakov avtomobilizma), LIBRARY, RACE SIMULATOR (v avtu Porsche 365).


Zgornja slika je bila prav posebno veselje za nas, sploh, ker smo bili tako daleč od doma. Me zanima, če se še kak ljubljančan spominja tega znaka.Ta zelena formula je prvi dirkalnik M. Schumacherja, ki se je pokvaril po 300m vožnje in je tako pristal v tej galeriji.


Prototyp je vreden ogleda in ni samo za fante, čeprav bi naš družinski samec podpisal, da je treba to pogledat v konkretni moški družbi, rečt kako strojniško in ena ura je definitivno premalo :-).
Če koga zanima še kaj več o Prototypu, si lahko prebere na njihovi spletni strani  www.prototyp-hamburg.de  .

1 komentar:

  1. Mialim, da je to precej zanimivo tudi za ženske oči. Res so zanimive vse te oblike in razvoj.

    OdgovoriIzbriši

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Related Posts with Thumbnails