Otrokova rojstnodnevna zabava

Nekoč sem na eni internetni strani prebrala:
"Izpeljali smo mulčev osmi rojstni dan. Še lani smo imeli to norišnico pri nas doma, pa nas je projekt stal nekaj dni dodatnega dopusta. V petek smo najeli animatoraj, kateremu smo dovolili razdivjati sedemnajst malih hudičkov."

Hja, verjetno kar nekaj zaposlenih staršev tako razmišlja. Razdvojenih med službo in družino, stresom in oddihom. Nimajo ne časa, ne volje ali želje, da bi otroku priredili rojstnodnevno zabavo. A pripravljanje rojstnodnevne zabave je lahko sila zabavna stvar, sploh če v cel proces vključimo tudi slavljenca (slavljenko). Presenečeni bi bili, koliko idej lahko pride iz otroške glave. Koliko domislic, ki se jih odrasli niti ne spomnimo.No, čisto vse ni za uporabit, se pa lahko zraven veliko presmejimo.
Vsekakor moramo imeti za samo zabavo načrt. Kdaj, kje, koliko otrok, tema zabave,vabila, hrana pijača, dekoracija. Sliši se veliko, a če začnemo pripravljati stvari dovolj zgodaj, se izognemo napetosti, stresu in podobnim sovražnikom razpoloženja, ki se pojavijo, če se zadeve lotimo prepozno.
K pripravljanju hrane ali dekoracije lahko vključimo tudi starše (beri mamice :)) povabljencev. Zdaj boste najbrž zavili z očmi in si mislili, pa ja, kot da te mamice komaj čakajo, da bodo pomagale.! Če ne vprašamo, ne vemo. Izgubiti nimamo kaj, lahko samo pridobimo. Smo manj obremenjeni, poglobimo odnos s starši povabljencev, hkrati pa prebudimo željo po sodelovanju v pripravah tudi  pri otrocih povabljencih.
 In kako vemo, ali bo zabava uspela ali ne? To je tako kot pri kuhi: Če se pri kuhanju zabavamo in delamo z veseljem, bo rezultat odličen in hrana ekstra okusna. Če zabavo pripravljamo z veseljem in  pri tem  celo uživamo, bo zabava zabavna za vse. In takšna zagotovo naj bi bila.



Prilagam sličico vabil na dinozavrsko zabavo, ki jo pripravljamo letos. O zabavi, ki vključuje starše in otroke(25 otrok, cca 50 odraslih), ideji za vabila in besedilno predlogo vabila pa boste  lahko prebrali v naslednji objavi.

Z veseljem bom prebrala vaše komentarje na pripravljanje roj. zabave. Ste za zabavo iz pločevinke ali bi se jo raje lotili sami?Kako?

Komentarji

  1. Hi..just visiting..
    Have a nice day..

    OdgovoriIzbriši
  2. ja uvijek pripremam rođendanske zabave moje djece kod kuće. sve sama pripremam. za pomoć mi trebaju: muž koji fotografira i snima i moja mama koja pomaže u kuhinji. Dok traje zabava, ja sam ta koja vodi aktivnosti i brine o djeci. sve igre su unaprijed pripremljene i osmišljene. a kada zabava završi, onda dolaze roditelji na kavu i kolače, pa rođendan traje još i duže. u zadnjih nekoliko godina naši rođendani su jako popularni pa djeca čak i sama pitaju mogu li doći. prošle godine ih je na kćerkin rođendan došlo - 29! trebalo je to preživjeti.

    OdgovoriIzbriši
  3. O Ž., vjerujem, da su to prave fešte!!:)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelepa otroška zabava! za otrokove rojstnodnevne zabave oz. zabave za najmlajše se je pač treba potruditi :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave