Berlin - ČOKOLADNICA Ritter SPORT


Čokolada, o čokolada...

...v vseh oblikah, velikostih, barvah...težko se ji odrečem.

Tale čokoladnica z zelo znanim imenom Ritter SPORT, je bila najslajša berlinska znamenitost.
Smo rekli, da gremo pogledat..zaradi otrok..pa ja da, zaradi otrok, seveda. :-) Vam povem, da smo se pasli med tonskimi policami čokolade skoraj eno uro. Seveda...zaradi otrok... :-) Potem smo nabasali nakupovalno košaro s strašno ugodnimi čokoladnimi paketi, pa čokoladnimi namazi in mini čokoladicami...in ...






Pa še malo sprehoda med pisanimi policama, kjer so prodajali še  svojih nečokoladne izdelke. Sladkorčki za oči.





No in končno je nastopil trenutek, da si omislimo še svojo čokolado..tako ekstra, ki jo izdelajo pred našimi očmi. Nešemu mladičku so oči tako sijale in najraje bi sam zmešal tisto čokolado z dodatki po želji. Še raje bi jo kar pojedel, takšno mehko. A je po celem procesu ulivanja čokolade, dodajanja izbranih dodatkov (izbral si je gumi medvedke in Smarties bonbončke), mešanja, ravnanja in tolčenja, čokolada pristala v hladilniku. Treba je bilo čakat pol ure, da je bila nared. Pol ure??  Ojeeeeej!! To je bilo najbrž najdaljše pol ure, ki smo jo kdaj prečakali za kakšno stvar.
In ko je ta neskončen čas minil, smo gledali, kako jo fant v belih rokavicah počasi, skrbno zavija in polaga v brezhibno originalno škatlico, zraven pa prilaga še deklaracijo....Cela večnost. Ja, vse lepo in prav....če bi to nesli nekomu za darilo. Mi pa smo, po tej celi procesiji, nesli vsak svojo čokolado do bližnjega parka in jo z največjim užitkom pomljaskali.
Če bi vedeli prej, da tako dolgo traja, da naredijo čokolado po meri, bi šli najprej naročit in potem hop po trgovini. Ja, če bi bili bolj pametni...
Pa kljub temu... bila je dobra in vredna čakanja.





Če boste kje v bližine, preskočite dieto za en dan in si privoščite čokoladni priboljšek po svoji meri.

Čokoladen pozdrav iz Nemčije.


P.S.
Kako ste pa kaj vi čokoladni? Ste na predpoletni dieti ali je čokoladna sladka izjema?

Komentarji

  1. Itak da čokolada ne redi! Tak je moj izgovor, da pridem do take in drugačne čokolade (samo da je čokolada oz. kakav). Že cedim sline!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz sem taki mali čudak glede čokolade. Glede na to, da drugače nisem izbirčna, pa pri čokoladah sem. Ne jem vsake in predvsem zdaj že lep čas padam na črne z raznimi okusi. Jem jo v majhnih količinah, že od nekdaj, ker me preveč sladkega ne paše, ampak v tistem koščku pa neznansko uživam :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Aaaaaaaaaaaaaaa ovo je pravi post za mene!!! Hvala ti na divnim slikama, mljac. Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  4. Uau, Ritter Sport, najboljša čokolada! Praktiš kvadratiš gud. Vidim, da na slo tržišču ni vseh okusov. Rada imam marcipanovo in temno polnjeno z nevem čem pa nugatovo, hmmmmm. Kakšni lušti! Pa še po okusu ti pripravijo? Čokoladna nebesa.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave