Stol

Ne znam vam razložit, kakšno veselje me prevzame, ko sem v trgovini z gradbenim materialom tipa Obi...Tam me vse navduši, razen žebljev in vijakov.
Ko se sprehajam med policami, mi možgani kar plešejo. Les, keramika, kamen, cevi, ročke, žica, lonci za rože, plošče iz različnih materialov, orodje... uf. Aha, pozabila sem stiropor, peno, barve, spreje, čopiče in folije.Pa tapete in tekstil.Noro.
Na zadnje sem bila v takšni trgovini, ko sem potrebovala PURPEN. Zakaj sem ga potrebovala? Purpen je moj najboljši prijatelj. Eni radi kaširajo in delajo mojstrovine v tehniki papier mache, kot moja blogovska prijateljica Željka. 
Jaz za 3D efekt rada uporabim purpen. Ni najbolj ekološka zadeva, vem. Se pa z njim da naredit zelo zanimive stvari.Večkrat sem ga uporabila za scene predstav ali prireditev, ker je lahek in  naredi pravljični učinek, ko ga pobarvamo z akrilnimi barvami ali sprejamo.
Tokrat sem ga uporabila pri predelavi enega izmed mladičkovih stolov. Nisem ga barvala. Raje sem uporabila paprnate sarvetke, ki sem jih trgala na koščke in počasi lepila.
Zdaj je to stol Čira čara.

Tukaj je stol s purpenom...


in tukaj končna pisana izvedba ...


Komentarji

  1. Ta pa je ekstra poseben stol :). Mi smo se z otroki in stoli do sedaj šli samo žica/papier mache, tale ideja je pa nova! Barve in črtice so mi prav všeč in takoooo pomladne, sveže!

    OdgovoriIzbriši
  2. svaki puta kada dođem na tvoj blog, ostanem iznenađena i zadivljena. ovo sa pur-pjenom je famozno, odlično, čarobno, predobro, uh... ne znam više što reći.
    imam pitanje. da li si salvete stavljala odmah na osušenu pur pjenu ili si nešto premazala ispod salvete, nešto kao temeljnu boju...
    moram ovo probati...
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaa... oduševljena sam!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odusevila me i ideja i stolica.Odlican je rezultat na kraju!

    OdgovoriIzbriši
  4. Željka, purpen je dokaj svetle barve, zato ga nisem dodatno barvala.Sarvetne tehnike sem se lotila takoj, ko je bilo vse suho.Je pa stvar okusa in želje, kakšen efekt želiš s sarveti - bolj temen ali bolj izrazite barve.Samo to že ti itak vse veš.

    OdgovoriIzbriši
  5. so pretty and cheerful! Great job! ...makes me so happy that I stopped by! I hope to see you at my place one day this week when you get a moment. until later...

    OdgovoriIzbriši
  6. Kakšen super "stopljen" stol :)...imamo enga za renovirati, mogoče pa celo poskusimo ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave