Vstaja dinozavrov

Konec je s pikapolonicami, mravljicami, hroščki in metuljčki. Zgodila se je vstaja. Vstaja dinozavrov.
Dinozavri za zajtrk, kosilo in večerjo. Pa za malico tudi.
Ker zdaj že cela družina ve skoraj vse o dinozavrih, je bilo treba zanje narediti tudi primeren življenjski prostor (ubogi revčki so do sedaj živeli v plastični embalaži, ki je s časom popustila pristiskom otroških rok in nog).
Hja, spet pogled k skladišču ostankov...aha, kartonasta embalaža bi bila primerna. Cca 30 x 40 cm bo dovolj za gibanje malih gumijstih bitij.

Pa sem naredila "umetnino": lepilo, papir, malo kamenčkov, vejic,cvetličarske gobe in jesenskih plodov, ki so bili neskončno veseli, da sem jih končno prestavila z balkonskega mraza na toplo.

 

Navdušenje...oh in sploh....
Toda čas je pokazal (in spretne otroške roke), da zadeva ni bila dobro zastavljena. Tudi sesalec se je pritoževal, ko je redno požiral kamenčke.
Tako je nastal nov načrt in dinozavri so bili za nekaj ur brezdomci. Niso se preveč pritoževali, ker so ves čas leteli po zraku, plezali po elementih in stanovali v hišici iz lego kock.
Nastal je nov domek. Bolj trden. Test je bil tak kot pri peki peciva: sneg iz beljakov je dovolj  čvrst, če ne  pade iz posode, ko le-to obrneš; torej iz naše posode ni nič ven padalo, zato je dobila certifikat- dober dom.

 

Pa so se dinozavri spotikali v travico in niso mogli teči zato sem šla spet  v obdelavo. Tlakovala sem tla z ustrezno količino lubja. Smešno se sliši...je pa resnično.
 
Zdaj je zadovoljen cel tim. Delavci, naročniki dela in prebivalci  dinonaselja.


Projekt je končan. Projektantki pa se porajajo nove ideje, kako bi tem starčkom zgradila še kak počivalnik ali klop, saj so vendar stari najmanj 65 milijonov let.
 

Komentarji

  1. Ovo je fantastično!Jako mi je žao što sam tvoj blog pronašla tek sada,jer je rođendan jednog malca,kojeg bi ovo raspametilo bio prije desetak dana.Ali moram ti reći da je ovo toliko inspirativno da će malac dobiti naknadni rođendanski poklon!
    Inače,pregledavam tvoj blog i moram priznati da me oduševio kao malo koji!Ideje su fantastične,a slike još bolje.Jako se veselim kaj sam te našla i znam da ću s veseljem pratiti na koju ćeš novu ideju doći!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave