Žličke, žličkice.../ Spoons








Evo jih, srečnice na vrhu žličk. Če to največja sreča, jesti s svojo srečno žlico. 

Spomnim se žličke, ki sem jo imela kot majhna deklica. Širši del bolj kvadratne oblike, v ročaju vrezbarjeni trije predmeti. Najljubša žlica. Šla je z menoj tudi v študentski dom. Ne bi želeli biti na mestu tistega, ki sem ga zalotila s svojo najljubšo žlico v roki. Grrrrr... :) ! No, zdaj je tukaj v našem ljubem domeku. Potovala je od enega otroka do drugega. Mladiček pravi, da je dovolj velik za tapravo veliko žlico, mladička še vedno posega po njej, a ni pretirano navezana. Najsrečnejša sem še vedno jaz, ki jo iščem v predalu med kupom drugih majhnih žlic. Nepopisno veselje, ko jo najdem.
Ja, res je smešno kako se na nekaj navežemo in nas spremlja skozi celo življenje. Mislim, da je celo od tu prišla ideja teh ljubkih Srečnolonastih žličk. Vsak  naj ima svojo. Seveda. Tako je najbolj pravično :).

Here they are. Isn't that the greatest  joy to eat with your lucky spoon. you own spoon.

I remember my own spoon, that I've had, when I was little. I took it to a student home with me and now it's in my home. Still I am the luckiest person in the house, when I eat with it. It's funny how we get attached to something. And so the idea of this spoons was born. Let every child has their own spoon. It's only fair :).

Komentarji

  1. O, kako so luškane in krasna ideja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zalo so simpatične. Ti imaš žlico, jaz imam pa krožnik z motivom Janka in Metke v sredini. Ima svoje posebno mesto na polici, niti ga ne dajem v pomivalni stroj, ker se bojim, da bi se tako uničil motiv.

    OdgovoriIzbriši
  3. Res so simpatične: za velike in male otroke;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz pa še kar pogrešam svoj nožek s petelinom.. vem kje je in kdo mi ga je vzel.. mogoče pa je čas, da ga zahtevam nazaj :)
    Tele tvoje so res srečne žličke♥

    OdgovoriIzbriši
  5. Oh kako so prisrčne. Takšno bi tudi jaz imela za svojo najljubšo. Se že vidim kako jo iščem in se borim s svojima princeskama zanjo☺ Res so posebne.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja, včasih se res tako navežemo na stvari. Jaz imam podobne 'težave' s šalicami :) Super so tele žličke.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja resizjemen kompletek.
    za velike in hkrati za male otroke 8:).

    Prav danes no ne sam danes ampak velikokrat primerjam sebe, mamo, taščo.. in ugotavjam, ufa kako smo si podobne... bilo je obdoje, ko smo si bile različne, ja mladost misliš kako vse veš kako vse znaš... leta pa tečejo in sčasoma ugotviš da hodimo po isti poti... poti nostalgij istih navad istih misli istih vsakdanjosti...
    tehnika vsak dan širi obzorja , včeraj danes jutri je že vse zastarelo ampak življenje se tiska po istem kopitu... različnim ljudem...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave