Otroška vrtna zabava/Kid's Garden party


No takole, poročna euforija je mimo, medeni tedni tudi. Posvetili smo se "normalnemu" življenju, tu pa tam pa še malo pokukamo slikice, ki so zaenkrat še v digitalni obliki.

Danes vam bom pokazala nekaj izsečkov iz poročnega dneva, ki se tičejo otroške zabave. Seveda, otroškega dela nismo mogli spustiti, saj so ga palčki nestrpno pričakovali.
Ker vabila nisem uspela poslikat, vam samo na kratko predstavim vsebino:

- KOLEDAR MESECA AVGUSTA, Z OBKROŽENIM DATUMOM ZABAVE
- KJE:___________
- ČAS:__________
- PRIPOMOČKI: lopatka, zalivalka, vedro
- OPOMBA (v njej opisujemo,kako želimo namesto darila-igrače rastlino, ki jo bomo skupaj 
    posadili)
- KAJ BOMO DELALI: * iskali zakladke
                                   * sadili rastline
                                   * se sladkali s torto

- NAGRADNO VPRAŠANJE: Prepoznaš seme prilepljeno spodaj?


Takole nekako je izgledala vsebina vabila, če se iz tega kaj znajdete.

Otroci so res prinesli rastline, čisto taprave, velike in majhne, zelene, sadne, cvetoče... Prinesli pa so tudi glave s pravilnimi odgovori. 


Odgovore so mi šepetali vsak posebej na uho. Če je bil odgovor pravilne, so imeli dovoljenje, da gredo iskat svoj skriti sladki zaklad. Tistim, ki niso bili spretni z odgovori, smo pomagali, tako je vsak dobil svoj skrit mini paketek. 



 Otroci izredno radi iščejo skrite stvari, ampak preden se lotite na svoji zabavi skrivanja zakladov in česa podobnega, si lepo prosim narišite zemljevid, kam ste kaj skrili. Meni se je velikokrat zgodilo, da sem pozabila, kam sem skrila presenečenja. Vedela sem za 10, 5 pa jih nisem našla. Še dobro, da so otroci bolj spretni in bolj radovedni. A namigi jim veliko pomenijo, zato je dobro, da vemo, kam smo kaj skrili :)).

Ko smo zakladke našli in se z zasluženo nagrado v miru posladkali, je prišlo na vrsto sajenje. Za vsakega posebej sem imela pripravljeno zeleno palčkovo papirnato čepico (na katero sem čisto pozabila), sami pa so urno odhiteli po svoje orodje in rastline. Iskreno nihče ni pričakoval takega asortimaja rastlin. Mislim, da sta bili le dve rastlini enaki.








In ker ni šlo vedno z malimi lopatkami, je ženin prijel v roke ta veliko :)).


Posajene rastlinice so si otroci označili tako, da so poleg njih v zemljo zapičili palčko s svojim imenom. Tako bodo lahko spremljali njeno rast vedno, kadar bodo prišli na naš "ranč", vsekakor pa čez leto dni, ko bo na vrsti spet nova zabava.


Seveda so z vrtom in rastlinami tesno povezani tudi palčki, vile, vilinčki in še kaj.  Nekateri so poskušali zgraditi vilinsko hišico, drugi, pa so raje opazovali že narejeno, če bo mogoče kaj iz  nje pokukalo.


K vsaki zabavi sodi tudi hrana in pijača. A naj mi nihče ne zameri, ker sem bila letos malo razrešena in sem pozabila še na marsikakšno podrobnost. Imela sem že zamisel, da bi otroci pili iz majhnih fruktalovih stekleničk, ki bi jih primerno okrasila bodisi z mahom ali kakšnim drugim zelenjem, v steklenički, pa bi bila slamica, z imenom. A čas me je preganjal in se ni dalo izpeljat. Zagotovo, pa bi bile fantastične :)).
Zato pa je tukaj je nalepka, ki sodi na lončke in tudi ti so bili luštni. Če bi otroci iz njih pili na dan zabave, bi bilo še bolj fajn. Na vrsto so prišli šele naslednji dan, ko sem jih opazila :(. No, naj vam povem, da je bila žeja otrok na zabavi kljub temu potešena.



Komentarji

  1. Neustavljiva si v praktični ustvarjalnosti. Ampak kaj je z "zamegljevanjem" otroških obrazov? Smo res že tako daleč? ... :(((

    OdgovoriIzbriši
  2. Vidim, da prekipevaš od energije - dvojna zabava, z otroki... Svaka čast;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Žal Aleksandra je tako, da otrok ne smem izpostavljat, sploh če niso moji. Ker je težko naredit objavo o otroški zabavi, brez otrok, je najmanj, kar lahko naredim, zameglim obraze.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pravljično, izvirno, noro lepo in ja zmeraj je tako, da nam za kakšno zamisel zmanjka časa.Ampak 1x bo že prišla prav, ane? Uživaj!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave