Mehurčki/Bubbles

V eni izmed prejšnjih objav sem vam obljubila še nekaj več podatkov o foliji z mehurčki. Ker vas je bilo kar nekaj, ki ste jo prepoznali na fotografiji, me je to poneslo v malo globlje raziskovanje kot sem sprva nameravala. Uf, ne vem, če ste vedeli, ampak jaz zagotovo nisem, da je ta mehurčkasta folija obnorela cel svet. In jaz sem mislila, da sem edina, ki tako rada poka mehurčke :)).

In one of my earlyer posts I promissed a few information about bubble wrap. Many of you recognized it on the photo and that made me search more information. Oh, I don't know If you knew, but Ididn't that this bubble wrap made the world crazy. I thought I'm the only one :)).



Kako se je vse skupaj sploh začelo?

Zapakirane zračne mehurčke sta si izmislila dva junaka Fielding in Chavennes leta 1957 in jih leta 1960 lansirala v svet kot zaščitni ovoj za izdelke pri pakiranju. Podjetje Sealed Air (kako primerno  ime :)), ki trži tako zapakirane zračne mehurčke služi ogromne denarje.  Folije s takšnimi mehurčki so že zdavnaj prešle mejo uporabe samo za zaščito izdelkov pri pošiljanju. Na spletu in v drugih trgovinah se da kupiti kolesarske čelade, oblačila za otroke, majčke za odrasle in za pse.Tudi kopalke, nedrčke in poročno obleko si lahko privoščite, če ste bolj pogumne.

How did it start?
Packed bubbles were invented by two heroes Fielding and Chavennes in 1957. In 1960 already saw the big world like bubble wrap-protection for packages. Sealed Air (how convenient name :)) that sells bubble wrap made billions till now. Today this wrap is used also for some other (funy) purpuses like clothes for babies, T-shirts for people and their dogs, you can even buy bikini or a braa or even weding dress.


Pokanje mehurčkov imenovano kar Pop (pok) kultura je privedlo do različnih aktivnosti, kot so npr. tekmovanja v hitrostnem in spretnostnem pokanju mehurčkov. Razpisujejo se tudi natečaji- najbolj izvirni otroški izumi s folijo z zračnimi mehurčki.
Na spletu najdemo tudi različne igrice za navdušence ali odvisneže pokanja www.virtual-bubblewrap.com ali www.virtualbubblewrap.com.

Bubble poping has been named Pop culture. There are  diferent activities like competitions in poping bubbles or inventing stuff with bubble wrap. On internet you can even find games with bubble poping:    
www.virtual-bubblewrap.com or  www.virtualbubblewrap.com.

 
 Kako se da folijo z mehurčki še uporabiti si lahko preberete v Bubble wrap Book,nekaj kreativnih nasvetov pa tudi na blogu ameriške učiteljice, ki je izdala veliko knjig za ustvarjanje z otroki. Mogoče tam najdete še kakšno drugo idejo.  

Mene je pri vsem tem pokanju mehurčkov pritegnila odmaknjenost človeka, v mojem primeru otroka, ki poka folijo z mehurčki. Če otroka nič drugega ne umiri, mu ponudite košček folije z  mehurčki. Ste kdaj opazovali otroka pri takšnem delu? Videti je kot nekakšna meditacija. Pogled je usmerjen v daljavo, daleč od prstov in mehurčkov, misli so daleč stran, glava je prazna...
Ko bom (če bom) spet enkrat nazaj v učilnici med otroke, si bom zagotovo priskrbela nekaj metrov te folije. Me prav zanima, kdo jo bo za sprostitev večkrat uporabil :))))?

In Bubble wrap Book you can read, how can you also use bubble wrap. On this page you can find some creative ideas with bubble wrap.

I was drawn to thinking about bubble pop because of this act of poping with a child. If nothing calms your child, this wrap shure will. Have you ever seen a child poping the bubble wrap? It looks like a meditation. The look is distant, away from fingers, the head is empty, without thoughts...
When I (If I) go back to teaching, I will certainly finde some bubblewrap for my class. I wonder who will need it more for antistress purpuse :))))?


 Če še niste, poskusite sprostitev z mehurčkasto folijo(zvenim kot, da jo prodajam a ne :)).

If haven't yet, try relaxing with bubble wrap poping (I sound like I'm selling it right :)).




Mene zaenkrat sprošča pogled na tole ogrlico, ki je prispela k meni ovita v mehurčke. V resnici je bila še lepše zavita v cvetlični vrečki in nato položena v kuverto. (Tako je poslikana, da ustreza kontekstu današnje objave :)).

 In this moment my eyes are relaxing on this beauty that I got in mail. It was packed way more beutifuly and that put in envelope. (I photographed it like this for purpuse of this post :)).




Prav gotovo morate pokukati na blog k Sandri, ki dela tako prekrasen nakit in se vedno znova na očeh vseh nas uči novih in novih tehnik. Vsi, ki jo spremljamo, se učimo z njo. Vse njene izdelke lahko tudi kupite (naj vam ne bo nerodno :)).

You should certainly go and look at  Sandra's.  
She makes such a beautiful jewllery and she is learning new tehnics in front of our eyes over and over again. All her work is for sail, so don't be shy :)).












Komentarji

  1. Zelo zanimiva in poučna objava. Pa sem se dons spet nekaj novega naučila. To je tko fajn!

    Ogrlica je pa prečudovita! Zelo ti bo pristajala.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsakokrat kaj novega :)). Hvala ti za vse pridne obiske in komentarje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajmeeeee, Danijela!!!! Počela sam čitati post s velikim zanimanjem jer sam i sama ovisnik u "pucketanju" tih mjehurića (kad god mi padnu ruke) Kad ono! Što je to meni poznato???? Odmah sam do ušiju pocrvenila. Hvala ti za divno predstavljanje :))
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  4. you are always think of the most unique things to photograph!

    OdgovoriIzbriši
  5. Super su mi tvoji mjehurići tj, fotkice:)
    Slažem se dobri su za trening živčeka a i za fotografske uradke.
    Veliki pozdrav i kiss.

    OdgovoriIzbriši
  6. Mehurčki so tudi moja ljuba sprostitev, danes pa sem se marsikaj novega naučila. Mi je žal, ker mi ne odpre povezave do kreativne uporabe te folije, bi z zanimanjem pokukala.

    OdgovoriIzbriši
  7. It's also a great distraction for a baby! ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ogrlica je res fantastična.
    Evo, da pa so pokalice lahko tudi sprostitvena tehnika in igrača pa sploh nisem pomislila. ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Vsaka sprostitev v tem prehitrem življenju je zaželjena. Včasih smo otroci na travnikih (ki smo jih obiskovali bistveno več kot ti naši otroc) pokali - pokalico- smo ji rekli...
    .... le fotoaparati nisem imela, da bi nas poslikala...ideja je na mestu, bom poskusila z nadomestkom

    OdgovoriIzbriši
  10. Odličan ti je post.Pojma nisam imala da postoje natjecanja u pucanju mjehurića!!!! Fora. I sama obožavam pucati mjehuriće kada dođe neka mjehuričasta pošta...ako mi se djeca prije ne dočepaju omotnice. Živjeli mjehurići!

    OdgovoriIzbriši
  11. He he, vedela sem, da veliko ljudi rado to poka, nisem pa vedela, da je to pravo gibanje :)))) Ta izum je res dober. To z odsotnostjo pa je živa resnica, ker vem, da mene čisto odnese. Dobra je moja mama, ki ji moram včasih kak košček pustit, da lahko poka, ha ha. Dobra ideja, da bi imel to v učilnici. Verižica, ki si jo dobila, pa je prekrasna. Pa ugotovila sem, da tisti link meni ne dela :(

    OdgovoriIzbriši
  12. Hvala za opozorilo pri linku. Sem uredila in zdaj deluje. Lahko še enkrat poskusite.:)

    OdgovoriIzbriši
  13. There's almost nothing better than walking over a big sheet of bubble wrap and hearing and feeling is burst underneath your feet... I still love doing this.

    The necklace is really beautiful too! Love the colour.

    OdgovoriIzbriši
  14. Zanimiv in poučen post. Ogrlica je zelo lepa, ob pogledu nanjo dobim asociacijo na arabski svet.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave