Inspiracija s severa za voščilkanje /Card inspiration from the north

Se spomnitene mojega lanskega obiska severne Nemčije, bolj natančno otoka Fehmarna? Tam sem uspela nabarat lepo zalogo kamenčkov, ki vam jih še nisem uspela pokazat. Tudi zdaj boste videli le dekorativni delček. Kamenčki so me spomnili na barve, ki so na severu del dekorativnega vsakdanjika. Govorim o pastelnih barvah. Saj ne, da bi bili kamni pastelnih barv :). Jih pa vidim kot pravo protiutež tem barvam, ker so v veliki meri čarobno črni ali zelo temno sivi. Kombinacija črne ali temnosive s pastelnimi barvami mi je zlezla pod kožo. Seveda, tudi bele si ne morem nekako zbrisati iz glave,saj k njej tako lepo pašejo dekorativni dodatki vseh barv.
Priznam, sever me je prevzel (mene leva :)). Ker pa me dnevno oblegajo nove in nove stvari, enostavno ne uspem vsega zadržat v glavi, da o izpeljavi ideje sploh ne govorim. Še sreča da imam kamenčke, ki so me  spomnili na stare/nove ideje.

Do you remember my trip last year to northern Germany? Ther I found few very preety little stones for my collection, but I 've never menaged to show you. Well, now you will see just a decorative part of them . Stones remembered me of colours, that are in the north part of decorativ life. I'm talking about pastel colours.Well my stones are not pastel colours :)). Are good oposite, couse they are mainly black or dark grey. I find black or grey with pastel colours perfect combination. Ok, I couldn't forget white either.
I admit, north fascinates me (me the leo). But becouse of everyday breakeout of new things and ideas, I can't keep everything in my head. And to carry out, do it all from my head, is also another story. I'm happy that I found this stones and old/new ideas with them.


 Končno sem testirala tudi šivalni stroj. Ha! Po začetniških težavah, neznanju in nevedenju, sem prilezla na zeleno vejo. Seveda sem najprej spoznala "črevesje" stroja, da sem lahko sploh naprej delala. Nisem se spuščala še dlje od ostakov blaga in papirja. Ampak... s papirjem sem se hitro našla.

Finally I tested my sewing machine. Ha! After trubles on start, not knowing things, I menaged to climbese somewhere. Ofcourse I had to study inside of machine first. I didn't sew more than few peaces of textile and paper. But  quickly I fell in love with paper stiches.


Počasi je začelo nastajat. Koščki blaga, različni vzorci, različne barve, različne velikosti. Malo sem se igrala.

Slowly it came to place. Peaces of textile, diferent textures, colours...I played.


Voščilnice.
Všeč mi je drugačen, mehak občutek pod prsti in domačnost vzorcev.  Če je domačnost sploh prava SLO beseda :)).
Voščilnica bo pod svojo zunanjo mehkobo in toploto skrivala skrbno in z ljubeznijo zapisane besede posameznikov. Vrvica vse skupaj zavije v paketek, ki jih vsi tako radi odpiramo.


Cards.
I like different, soft feeling of this card, when you have it in hands. Under this soft cover kind and lovelly words will be hidden. The string wraps everything in a package, which we all love to open, right?

 
Voščilnice imajo rahlo obrabljen videz z nekaj detajli, ki  prejmniku prinesejo tudi delček mene (naravno, barvno, s petimi čuti in čustvi narejeno).

Cards have little used look with some detailes, that bring receiver also a peace of me (natural, colourfull, made with five sences and emotions).



Vesela bom vaših mnenj.

Imejte lep vikend s sončkom, ki vam ga pošiljam s severne Bavarske.

I would like to hear your oppinion.

Have lovelly weekend with lot of sun, that I'm sending to you from northern Bavarian.





Komentarji

  1. Predivne čestitke. To jesu čestitke, je'l da?. Jako mi se sviđaju odabrane boje, i motivi :)) Molim te nastavi dalje s mašinom ... Lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. iiiii, kake cort voščilnice. Res so tako domače kot ta tvoja cela objava. A se ni fajn poigrati s šivalnim strojem? Šivi papirju in koščkom blaga dajo posebno noto in piko na i. Odlično si se tole domislila in sestavila. Sama imam ponavadi probleme z različnimi vzorci, ker se mi vedno zdi, da ne bo pasalo skupaj, ampak pri teh voščilnicah ta raznolikost naredi razigranost :) Pa še nekaj, ker tudi sama vseh idej ne morem zadržati v glavi, imam vedno s seboj beležko ali vsaj list papirja in pisalo. Idejo si takoj skiciram, da ne pozabim. Potem je glava znova pripravljena na novo idejo, če ne, se preveč trudi zapomniti staro :))) Lep vikend.

    OdgovoriIzbriši
  3. Sem zdaj videla, da si me pod prejšnjo objavo spraševala glede čokolade :)) Imam rada sladko, tudi čokolado, vendar v zmernih količinah in ne vsak dan. Imam dneve, ko se mi zelo lušta, večino dni pa ne. Sem pa zaradi tega kar izbirčna pri čokoladah in imam rada kakšne izbrane okuse in temno čokolado, ampak košček ali 2 mi zadostujeta za en dan. Hecno, pri nama se komot zgodi, da nama kakšni čokoladi poteče rok uporabe :))) Puding pa naredim občasno, ker ima moj zelo rad, predvsem s keksi.:)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasno,nisam još vidjela ovakve čestitke, posebne su!
    Kod nas je sunčano i upravo sam stigla sa šetnje uz more, šaljem ti pusu i lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  5. You have such great ideas and are so talented...I love seeing what you come up with. Those books are pretty! Now I hope to see what you do with the collection of rocks as I too have some and don't know how to present them yet.

    OdgovoriIzbriši
  6. Všeč...lušne čestitke so mi...zlo!

    OdgovoriIzbriši
  7. Jeeej, kok luštna barvna kombinacija. Čist valentinčkasta. Mi je všeč, da so tako lepo zaključene v celoto z vrvico in srčkom ♥ ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši
  8. Različne barve in vzorce si tako fino prepletla in skombinirala, da so voščilnice čisto nekaj posebnega. Šivi jim dodajo še dodaten čar.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja sam evo na podu jer sam pala od udara ove ljepote!I još uvijek virim preko stola jer mi nije dosta.

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala dragice, zelo ste me razveselile!

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelo cort! Bi jih kar gledala in gledala.

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasne voščilnice. Čisto pomladne. ideja pa - izvirna. Sama že dalj časa razmišljam o šivanju na papir, pa se nekako ne uspem tega lotit. Tele tvoje prekrasne cartike pa so me znova vzpodbudile k temu.
    Nikar ne pospravi šivalnega stroja.

    OdgovoriIzbriši
  13. Fuuuul so lepe voščilnice. Pa tud šivanje ti gre kar dobro od rok. ;)

    Z veseljem že pričakujem naslednjo objavo.

    Sončka pa za enkrat še nisi dost poslala. Tukaj se kar noče in noče prikazat izza oblakov.

    OdgovoriIzbriši
  14. Krasne čestitke si naredila, vrvica jim prav lepo pristoji, še posebej, ko si jih tako lepo ujela v košari na skupinski slike! LP:))

    OdgovoriIzbriši
  15. Voščilnice so krasne! In vrvica, ki jih obkroži, naredi piko na i. Se strinjam s Simono - škoda bi bilo pospravit šivalni stroj.

    OdgovoriIzbriši
  16. Voščilnice so mi všeč, ker so tako domače, tople... Kamni pa me vedno začarajo: zame je obala, polna kamenja in po možnosti še naplavljenega lesa itak zakon. Bi brskala in brskala...

    OdgovoriIzbriši
  17. Zelo so lepe in čudovito si v srček vpletla vrvico.

    OdgovoriIzbriši
  18. Ene od najlepših čestitk, ki sem jih videla v zadnjem času. Prekrasne so, vrvica in srček sta pa pika na i.

    OdgovoriIzbriši
  19. Pogled na te voščilnice mi je pa danees polepšal dan. Prečudovite so.

    Papa Kefa***

    OdgovoriIzbriši
  20. absolutely love these, you are so talented, they are so creative.

    OdgovoriIzbriši
  21. Zelo lepe in barvite, kar kličejo pomlad in ne le ljubezni :)).

    Lepo da si se nam pridružila v Craft-alnici.

    OdgovoriIzbriši
  22. FANTASTIČNE SO in pika.

    To da so šivane ne šivalni stroj jim pa daje poseben čar. Ideja, ki me je povsem prevzela in čaka na čas, da čas, ker ideja je...

    OdgovoriIzbriši
  23. Prelijepo..Čestitam na čestitkama.:-))

    OdgovoriIzbriši
  24. Prekrasne čestitke , odlično si ih izvela.

    OdgovoriIzbriši
  25. Uau, tole mi je pa zeeeeeloooooo všeč!
    Krasne kombinacije barv in vzorcev!

    OdgovoriIzbriši
  26. ooo kako so luštne, kot bi bile prav krpanke.
    Super ideja :-))

    OdgovoriIzbriši
  27. Wow!! Kako lepo!! Ena lepša od druge!!


    Hvala, ker si sodelovala na 22. izzivu CRAFT-alnice ! :)

    Lepo se imej,
    ––––•(-•( Manuela )•-)•––––

    OdgovoriIzbriši
  28. ooooohhhhh ♥ ♥ ♥ kako so luštkane ♥ ♥ ♥

    Ne vem, kaj mi je bolj všeč - marjetica v srčku ali skrbno izbrane barve ♥ ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave