Rumeno obarvana pričakovanja


V teh deževnih in oblačnih dneh prav paše spočiti oči na prostranih rumeno-zeleno-rjavih poljih.


Trenutno ne najdem prave ustvarjalne inspiracije. Gledam okrog sebe, se pasem na tujih izdelkih in občudujem 24"aurs" ustvarjalce, ki jim ne zmanjka. Tudi, če se česa lotim, se zaključi na sredini ali pa je izdelek nezadovoljiv. Prav jezi me že!
Pa ne...saj sem čisto narobe povedala...ideje pridejo, tudi zvezek jih je poln...a ni pravega zagona za izvedbo.


Jutri v Nemčiji praznujejo materinski dan. Ampak to ni kar materinski dan, to je The Materinski dan. Že 14 dni se vse intenzivno pripravlja na obdarovanja, trgovine in izložbe so polne takšnih in drugačnih izdelkov (nekateri so celo uporabni), veliki plakati vabijo na Familien fest, tudi očetje so vključeni (praznujejo en teden kasneje). Na blogih ustvarjalci prikazuejejo svoje tematsko obarvane izdelke, jaz pa se sprašujem, ali samo v Sloveniji praznujemo materinski dan v marcu ali pa sem slabo informirana. Prosim, če me lahko kdo razsvetli!


Bolj kot z materinskimi, očetovskimi in družinskimi datumi praznovanj, si te dneve belim glavo z družinskim izletom, ki ga načrtujemo v prihodnjem tednu. Z mladičkoma starima skoraj leto in pol in skoraj 4, se odpravljamo proti Hamburgu in Berlinu. Nekdo bi rekel: Halooo??!
Ja, velik zalogaj, ker ne vemo, kako se bosta mladička spopadala z milijonskima mestoma. Načrtuj veliko, pričakuj malo! To je trenutno geslo. Vreme nam baje ne bo najbolj naklonjeno, a bomo poskusili iztržit najbolje. Najbolj se veselim severno nemškega, skoraj skandinavskega ustvarjalnega sloga, njihove beline in pastelnih barv... vse bom vsekakor pametno zavila v paketek fotografij.
Če ima kdo kak pameten nasvet glede obeh krajev, prosim z besedo na dan. Vsakega bom z velikim veseljem premlela.
Do takrat pa se pasite v rumeno obarvanih fotografijah in ostanite ustvarjalni.


Komentarji

  1. Kako bogate fotografije, skoraj ne moreš verjeti včasih, kaj vse naravi ustvari. Ja, materinski dan je pri nas marca in se mi zdi, da je bolj popularen dan žena :-)Želim vam prijetno potovanje, žal pa nimam nobenih nasvetov, ker še nisem bila v teh krajih.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala vseeno Vladka, čeprav si brez nasvetov za potovanje.
    Me pa še vedno zanima, a smo edini v Evropi, ki praznujemo materinski dan marca?

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne niste jedini koji slavite materinski dan, Italija to isto slavi, kao i Hrvatska, barem mi se čini, za dan očeva to sam sigurna. Prekrasne žive boje, ona zelena pak odmara oči. Lijep provod želim, savjeta nemam, možda da malo prosurfan na stranicu www.hamburg, vjerojatno ćeš mnogo toga pronaći. Pozdrav i hvala na posjeti, navratit ću opet. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
  4. Oooo, dobro, da si posnela to krasno cvetočo oljno repico!! Obožujem to rumeno, ki se jo vidi kilometre daleč!! Ampak, letos je pri nas skoraj nisem videla, tako da si me prav razveselila :). Tudi jaz ti le želim srečno potovanje. V Berlinu sem sicer že bila, ampak nimam nič kaj za priporočit. Za otroke je vedno super kakšen Science muzej, al kako se to reče pri vas. Jaz imam raje bolj odmaknjene kraje... V Nemčiji me je prevzelo nekaj malih mestec, a o tem kdaj drugič :). Komaj čakam, da nam svoje potepanje pokažeš v fotkah!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala za pohvale fotografij. Res so tudi mene razveselile te barve nafotografijah. Koliko je šele tole olja, ha? :-))

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave