Moja fotografija
Observer,searcher,collector,keeper,remaker and maker.Lover of different in things and people. Take time, look, borrow an idea, but please link back.Every idea on the photo and photography itselfe is work of only my imagination. Opazovalka,iskalka,nabiralka, shranjevalka,predelovalka in izdelovalka. Ljubiteljica drugačnosti v izdelkih in ljudeh. Vzemite si čas, preglejte, komentirajte,si kaj sposodite,avtorja in povezavo nazaj na moj blog pa naprej "suflirajte".Prosim, ne podpisujte se pod idejo,ki ni vaša. Ideje za izdelke in fotografije objavljene na tej strani so zrasle na mojem zelniku, torej so plod izključno moje domišljije.

torek, 25. maj 2010

50ta in nekaj sladkega

Tako, ponedeljek in jaz pišem 50-o objavo. Ni  nevemkakšna številkam, je pa okrogla in se mi prav fajn zdi.
Za tako objavo sem namenili nekaj sladkega.


Sem bolj nestrpne in hitre sorte pri ustvarjanju. Tako v sladkem kot tudi v drugačnem oblikovanju. Vedno bi rada čimprej rezultate. Ne zmorem neskončnega pripravljanja za nekaj kar v desetih minutah gre, izgine. Zato pa toliko raje čaram. Preizkušam različne možnosti, kaj paše skupaj, kakšni okusi se prepletajo...



Zadeva ni vizulano vedno popolna, je pa ponavadi super okusna. :-)
Improvizacija je bila zame vedno zlato pravilo. Naučila sem se je takrat, kadar stvari niso šle, kot je pisalo v knjigah. Zdaj je moj redni spremljevalec. Pa ne zato, ker mi stvari ne bi uspele...tako mi je ljubše.



Naj vam razkrijem še ta super preprost home(hand)made recept:

- 8 jajc, 8 žlic sladkorja, 8 žlic moke,
- umešamo rumenjake s sladkorjem, primešamo moko in čisto na koncu še počasi umešamo sneg iz beljakov (najbolje z žlico),
* jaz sem uporabila polovično maso in pekla v zelo majhnem pekaču, potem pa prerezala po sredini, da sem dobila dve biskvitni ploskvi in posledično enako število kosov, kot pri 8 jajcih (špar program :-)  )
- biskvit naredimo sočen tako, da ga polijemo z vročim mlekom ali kompotnim sokom,
- biskvit namažemo z marelično marmelado (tudi breskova je ok),
- naložimo marelične polovičke iz kompota,
- razrežemo na kose in jih okrasimo s smetano
- posujemo s koščki bele čokolade
- za kratek čas zložimo v hladilnik, da je pričakovanje večje :-)


Primerno za trenutke, ko pade sladkor ali ko se obiski najavijo v zadnjem trenutku.

Če bo kdo poskusil....dober tek!

Aha....ime...hm......SONCE POD OBLAKOM :-) Barvno paše, vremensko pa tudi.

3 komentarji:

  1. Sonce po oblakom, dobro ime :-). Zgleda pa zelooo slastno. Jaz si bom vzela en košček, tak da če zmanjka na fotografiji, veš kdo je bil :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hi hi Vladka, ti kar, bomo pa še eno hitro rundo nardili..

    OdgovoriIzbriši
  3. Superca. Ne vem, kako ti uspe narediti tako super fotke. Jaz sem nekajkrat skušala fotkati hrano, da bi dodala h svojim receptom, pa je bila prava polomija.

    OdgovoriIzbriši

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Related Posts with Thumbnails