Fotografije za inspiracijo

No, tako.
Tale naslov nima nobene zveze z Vladkinim (ki, btw. izdeluje krasne voščilnice po foto predlogah) ustvarjanjem.

Zdaj sem se podala v foto eksperimente. Na tej strani sem našla marsikatero zanimivo reč za čaranje s fotografijami. Nekateri pripomočki so plačljivi, se pa da z "zastonjskimi" tudi veliko naredit. Ljubitelji fotografije in tistega, kar sodi zraven ste mogoče že seznajeni s tem programom.Tisti, ki še niste, pa ga lahko preizkusite.

Ko se sprehajam s fotoaparatom po svetu, vedno vidim v objektih, ki jih fotografiram, nekaj več, kot samo to kar  so. Ko imam fotko na računalniku, pa iz nje vidim še vse kaj več...zgodbo...dušo objekta...nekaj, kar me prevzame. Dlje, ko jo gledam, večji vrelec idej postaja. 

Tako jaz gledam in vidim skozi fotoaparat.

Tukaj predstavljam nekaj foto razglednic (fotografije iz lastnega arhiva).
Če so mi za prvič dobro uspele, presodite sami. Jaz sem kar zadovoljna :-))







Če še niste opazila (pa mislim, da ste), so moji izdelki izredno različni. Vse kar predstavim  na tem internetnem zatočišču nima posebne rdeče niti. Točno takšne so moje misli. Vedno begajo, vedno nekaj drugega, tisoč različnih idej, vse naenkrat, pa vse na tričetrt. Eni temu pravijo, da se človek išče. Hm! Ne počutim se zgubljeno. A se ne morem pri ustvarjanju ustaliti  na eno stvar. To je vsekakor problem.  Sploh takrat, če se je treba odločat o prodaji izdelkov. Takrat je rdeča nit potrebna, čas je omejen (pod pritiskom vedno slabo delam, dobim blokado)...
Dragi likovni "biznismeni"(biznisženke), vsekakor vas občudujem, da ste našli svojo tržno nišo, da ste iz ljubezni naredili posel, da uživate vsak dan posebej pri svojem delu, plujete med komercijalnim kičem in še vedno ostajte zvesti sami sebi. Moj poklon.

Komentarji

  1. Hvala, da si me tako lepo omenila in vsekakor moram pokukat na ta link, ki si ga dodala. Jaz uporabljam drugače kar ta brezplačni program http://www.photoscape.org/ps/main/download.php. Ne vem če je podobna zadeva ali ne, morda ti pride prav.

    Tudi jaz sem podobna kot ti, tudi jaz ponavadi pod pritiskom ne delam dobro, ker sem preveč nervozna zraven in najbolj uživam, ko delam stvari, ki so se mi 'namotale' v glavi kar tako. Te tvoje fotografije so prekrasne in super si jom dodala zgodbo s temi mislimi. Mi je zelo všeč, da delaš razne stvari.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi meni so všeč tvoje raznovrstnosti :). Ne vem, mogoče so pač odraz različnih razpoloženj, različnih stanj, ampak vse to si ti! No, vsaj tako mislim jaz, ker sem ista. Ne znam povedati drugače ;).
    Fotke so zanimive, meni najljubša je 'Be strong'. Rada imam take enobarvne variante. Pa tudi kakšna močna sporočila zraven so vedno super!
    Biznis pa... Bilo bi lažje, če bi se lahko ukvarjala samo z ustvarjanjem in bi nekdo drug opravljal ostale dele 'poslov'. Tako mi ne bi bilo treba menjati vloge kot kakšna holivudska zvezda (enkrat sm računovodja, prodajalka, ustvarjalka, predavateljica, iskalka poslov, učenka, ilustratorka...-ni konca!). In to je včasih utrujajoče.
    Pravijo pa, da če delamo z dušo (karkoli že delamo), ljudje to v naših stvaritvah začutijo in to je tisto, kar jih pritegne, ne 'samo' izdelek. Zato rajši kupujemo originale, kot enega od milijon naštepanih reči.
    Sploh v tej dobi se mi zdi, da je malo 'dušnih' izdelkov in tako zelo veliko (preveč) reči, ki so brez duše in zato do njih nimamo nobenega odnosa...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, Vladka, poznam photoscape in ga uporabljam od kar sem izgubila CD s Cannonovom Photoimpression-om. Hvala vseeno.:-)

    Hvala za kompliment in nasvete z dušo, Creatissimo.

    Leptir, hvala, da si se oglasila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Sem zelo vesela, da mi je uspelo nekako prisrfati do te strani. Pa še programček za urejanje fotk je super.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala Ankh. Pridi še kdaj.Mogoče spet najdeš kaj zanimivega zase.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave