Jajce

Trgovine so že nekaj časa polne velikonočnih zajcev, čokoladnih jajčk, pisanih papirčkov, bonbonov privlačnih barv, sladkih velikonočnih paketkov in košaric. Malo hitro, ne? No, tukaj v Nemčiji ni nič prehitro. Če se samo spomnim božičnega okrasja v oktobru...:-(
Razumem trgovine z ustvarjalnim materialom, da velikonočne potrebščine spravi v prve vrste, ker mi kreativci moramo to delat že 2 ali 3 mesece prej. Drugače lahko ideje zbledijo :-).
V  javnih ustanovah (šolah in vrtcih) v tem času kroži oblak ustvarjalnega pritiska (punce, za sekundico res sočustvujem z vami), zato je treba ustvarjalni material pripravit že dosti prej. Na koncu tako ali tako nič več ne dobiš. Najbolje je kupovat velikonočni material za božiča - veliko ceneje,nihče se ne grebe. A kdo lahko takrat preusmeri misli z adventnih venčkov, voščilnic in bleščečega božičnonovoletnega okrasja na velikonočna jajca, kure in košarice?

Kakorkoli, mene je ta jajcomanija zagrabila danes.
Še vedno pa sem tudi v papirčkih (papirnate posodice za kolačke), ki jim iščem različno namembnost.
Tukaj sem poskusila združit oboje.
Kozarce za vino, pa pri nas zadnje čase itak premalo uporabljamo, zato so se za to priložnost zdeli primerna izbira.
 

Modra barva je zgolj naključje. Je bil papirček take barve pri roki, potem se je pa kar peljalo...sem si zaželela morja za veliko noč.
Zdaj uradno odpiram mesec jajc in jajčastih oblik. Če bom kje našla kaj zanimivega in še ne videnega, vas zagotovo obvestim.

Komentarji

  1. odlično! jako dobra ideja, jednostavna a lijepa. tko bi rekao da se od papirića za kolače mogu takva čuda napraviti.
    moram pohvaliti i tvoje fotografije. tako su dobre, kao da gledam neki časopis.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave