1. OBLETNICA sejma CART v Celju/ First anniversary of art Fair CART in Celje


Kam greste v prihajajočem vikendu? Vreme bo bajno, vroče, poletno, priročno za izlete, piknike in praznovanja na prostem. 
Moj vikend bo delaven in malo praznično obarvan. Praznovanja rojstnih dni se bodo vrstila po tekočem traku.

No, eno izmed unikatnih praznovanj se bo zgodilo v Celju, na sejmu Cart. Ta mali sejem, ki se je rodil na travniku v mestnem parku, bo star natanko eno leto. Zbrane glave ustvarjalk iz različnih področij smo si zaželele sejma unikatov tudi v Celju, po vzoru sejmov v prestolnici. Ko smo se lotile sejemskega projekta, sta bila v Sloveniji le dva tovrstna sejma Artish in Artmarket. 

Zdaj si štejemo v čast, da smo šle skozi vse ovire in težke naloge ter sejem postavile malo višje, mu dale dušo z vsako novo razstavljalko, ki se na sejejm prijavi. V sklopu sejma organiziramo spremljevalne aktivnost  za otroke in odrasle, sodelujemo z dobrodelno ustanovo Leo klub Mavrica iz Celja in Osrednjo knjižnico Celje ter vodimo ustvarjalno delavnico s posebej izbrano tematiko. Vsak sejem je tematsko obarvan. Nit sejma se začne na INFO točki, kjer vsakega od razstavljalcev osebno pozdravimo, mu postrežemo s potrebnimi podatki ter ga razveselimo z drobnim presenečenjem. Tokrat bodo v igri marjetice, v takšni in drugačni obliki. 

Nam ni vseeno za razstavljalce in prav tako ne za obiskovalce. Zato smo veseli vsakega osebnega stika. Obiskovalcem in mimoidočim pa z veseljem ponudimo izbrane unikate slovenskih ustvarjalcev.

Odtrgajte si urico in se sprehodite med unikati, pokramljajte z izdelovalci ročnih umetnin, sodelujte pri spremljevalnih aktivnostih in se na koncu zasluženo posladkajte z rojstnodnevno torto. 

Bodite del naše zgodbe.

Vabljeni.

Do you have plans for this saturday? We will have excellente weather, perfect for trips, picnics and celebrations. I will have working and celebrating saturday.
I will go to Cart, fair of uniques in Celje. This little fair was born in the city park last year. A few artists and crafters had an idea, to organize an art fair in Celje, like those two that we had in Ljubljana.
We made it with courage, will and the same path that we were walking on. We organize also some other activities that are worh seeing, like part of the fair. We colaborate with humanitary klub Mavrica from Celje and the Main city library. We also have craft workshops for children and their parents.
We care for sellers on our fair and also for visitores, potencial buyers in others that are just passing buy.We love a personal approach.

So, take an hour and walk through this art valey, be part of sport activities and tray a peace of cake taht is prepared for us all.
Be a part of our story.
Welcome.

Komentarji

  1. Všeč mi je vaš sejem in čestitam vam za prvo uspešno leto. Želim vam jih še veliko :).
    Obiskala sem ga že kot kupka, mogoče pa bom kdaj tudi razstavljalka :).Lepo in uspešno soboto vam želim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestitke za eno leto. Meni pa še vedno, kot zakleto, ni uspelo, da vas pridem vsaj pogledat. Mogoče pa mi uspe v poletnih mesecih. Vedno pa rada pogledam fotke, kako lepo ste se imele. In sem vam malo fauš :o), ker si želim biti zraven.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čestitke za prvo obletnico! Mislm, da ARTish in Art Market nista edina tovrstna sejma, ki sta bila pred letom dni. Definitivno je bil je že tudi že Umetniški sejem park Tabor, pa verjetno še kak. Res pa je, da se je takih sejmov v zadnjem letu kar razpaslo.
    Jaz sem si včeraj šla pogledat dva: FairArt in Art Market.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave