Imate kaj za pusta hrusta?

Pa je mimo še letošnji pust in vse pripadajoče dejavnosti. Kako je (smo) opravil (i)? Hm, kaj pa vem. Snega je še dovolj, nova pošiljka še pride, mraz je še tudi, bunda in plašč sta še vedno obvezna oprema. 

Letos smo se res potrudili s šemami. Doma, v službi. Midva z mladičem sva bila pajka v homemade izvedbi, mladička in hišni samec pa sta očarala v oblačilih za pikapolonico. :)

Tudi v službi je bilo zabavno. Sodelavka je priskrbela kostuma za koklji. Tako sva svojo skupinico otrok peljali po vasi od hiše do hiše. Za trenutek se mi je zdelo, da sem se vrnila v času nazaj.  

Se še spomnite, kako ste hodili od vrat do vrat, trkali, peli, se tresli v strahu, kdo bo odprl, stiskali košarice, cekre in torbice k sebi. Ja, bil je neprecenljiv čas in neprecenljiv trenutek, ko so nam na vratih podarili nasmeh ♥ .








Komentarji

  1. Ja, ja, včasih, ko je bil še pust pust. V našem kraju so ga pregnali, živa tuga. Le redko se še kdo našemi (razen otrok). Zato so še toliko več vredni spomini nanj.
    Gremo pa zato na Ptuj, tam še ohranjajo tradicijo. Vendar letos kurenti niso bili preveč uspešni, da bi pregnali zimo ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo lepe fotografije. Prva mi je najbolj všeč, ker so šeme tako v akciji.

    OdgovoriIzbriši
  3. Točno tako je bilo, kot si opisala:))
    Zelo ste se potrudili, LP:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Superca, očitno je bilo zelo zabavno.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja meni je kar žal, ker ta čas izginja. V kraju, kjer sem doma, smo redno hodile maškarce od vrat do vrat n povsod so nam odprli, pred 15 leti, ko je takšne pustne obiske opravljal moj sin s prijateljčki že ni bilo več tako, saj mu marsikje niso odprli, letos pa sta starša rekla, da ni pozvonila niti ena maškara.
    Žalostno mi je to.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave