Moja je zelena, kaj pa vaša?/My is green, how about yours?

Govorim o kopalnici. Templju sproščanja, kjer prevladuje energija vode.
Po tem, ko smo pred petimi leti uničili vse, kar je spominjalo na staro kopalnico blokovskega stanovanja, sem si letos po prihodu iz tujine spet z veseljem rekla, da smo takrat dobro izbrali. Res sem jo pogrešala. V Nemčiji smo imeli tisto navadno belo, ki sem jo malo po svoje priredila z drobnimi dodatki. No, imela pa je kad in tuš, tako se je njena belina kompenzirala :).
Če se vrnem k naši prenovi pred petimi leti: nič ni ostalo od tipične blokovske kopalnice. Odstranili smo kad in jo zamenjali s popolnoma zidano tuš "kabino", spremenili postavitev umivalnikov, zidali pult za umivalnik, vgradili stropne lučke in barvali stene. Ja res, ne boste verjeli, ampak ostalo je še kar dosti stene, ker nismo želeli ploščic do stropa.
Kopalnica nima okna (redko katera v blokih ga ima), zato potrebuje barvo, ki jo bo osvežila, poudarila svetlobo ob prižgani luči.
Izbrali smo zeleno, tisto ta pravo divjo zeleno barvo. Krasno se poda k sivim ploščicam in beli keramiki.
In še za konec, celo zadevo sva sčarala sama s hišnim samcem. Moram povedat, da ni bilo enostavno oblikovat načrt prenove za 4 kvadratne metre kopalniške idile. Kako je bil navdušen šele mojster, ki jo je delal (si lahko predstavljate) :))).

I am talking about our bathroom. It's a tempel of relaxation, where the energy of water takes place.
Five years ago we destroyed everything in 20 year old apartmant bathroom, changed everything and made it special. This year, when we moved back from Germany, I said to my self again: Yes we did it great. And I've missed this bathroom. 
We put out the bad and built a shower cabine. Well it is not realy a cabine, couse it's open on one side.We changed bathroom sink and put it on other side and on the built furniture. We put a lot of small bathroom lights in the wall and we painted the wall. yes, we still had enough wall left to paint. We didn't want ceramic on whole wall.
We chosed green. Wilde green colour for the wall and grey ceramic tiles for the floor and less than a meter hight on the wall.
We designed it by our selves and it was not easy. The barhroom ha only 4 sq.meters. You can imagine how happy was the bathroom warker :))).




In ko je bilo delo končano, sem še isti večer odšla v bolnišnico in rodila prvega otroka na svoj trideseti rojstni dan :).

The last day when the work was finished, I went  to the hospital and gave birth to my first baby on my 30th birthday :).




Kakšne barve pa je vaša kopalnica? Je takšna kot ste si vedno želeli?
And how is your bathroom? Is everything what you've always wanted?

Komentarji

  1. My is first of all old.I live in a cotatge which will celebrate 100st birthday soon:) I have white bathroom with nicnacks to sprouce it up.And an old fashioned bathtub..stand alone but big enough for two people;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Moja je pa rumena...sončno rumena!
    Ko smo se odločali za prenovo, je bila ravno kopalnica prva zrisana zadeva. Hotela sem imeti veliko, svetlo, razigrano in toplo kopalnico.Tudi pri meni so navadne male bele ploščice z rumenimi fugami (no ja, no zdej niso več le rumene)le okoli umivalnika, v kotu kotne banje in za wc-jem, povsod drugje pa so rumene stene.
    Ko sem v Bau-bauštacuni kupovala ploščice, so me prav začudeno pogledali, da iščem kopalniške ploščice med kuhinjskimi...jah, no...kaj pa ploščice vejo, na kateri steni stanovanja so nalimane...men čisto lepo pašejo v kopalnico, njim pa tudi nič ne manjka:P

    OdgovoriIzbriši
  3. Ta pa je dobra, da si počakala, da je delo dokončano in šla na svoj rojstni dan rodit :))))) Že po teh par slikicah vidim, da more biti vaša kopalnica noro dobra. Moja je v belo-zeleni kombinaciji, ampak če bi jo danes še enkrat delala, bi definitivno nekatere stvari spremenila. Barvo ne, mogoče postavitev, pa drugačno tuš kabino bi dala.

    OdgovoriIzbriši
  4. Po slikah sodeč imaš krasno kopalnico. Tudi naša je zelena, bolj olivno zelena, dali smo jo delat pred 10 leti in mi je še danes všeč. Je, micena blokovska kopalnica, ena tistih redkih, ki ima okno ;), pa vendar funkcionalna.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ooooo, kako lepo kopalnico ste si uredili. Moja je še manjša in je v oranžni barvi. Pa ravno tako kot tvoja, nima ploščic do stropa, ker me to preveč spominja na mesnice. :-D

    Čudovito kopalnico imaš. Verjamem, da se v njej zelo dobro sprostiš in uživaš.

    Pozdravček! :*

    OdgovoriIzbriši
  6. Naša je še vedno blokovska. Zelene rožice ali nekaj takega. Skratka grozna! Moja bi bila v rdeče beli barvi, ker sta mi modra in zelena preveč hladni.

    OdgovoriIzbriši
  7. No meni so vse brave všeč,, malo manj rdeča. skoraj za vse zbiram pastelne barve.
    Prisegam pa na bele stene in barvne dodatke.. pač taka sem kaj morem.
    Želim si zelene, tvoje zelene, ko pa moram potegniti s čopičem potegnem belo 8:)).
    Smešo kajne?

    OdgovoriIzbriši
  8. Lepa je vaša zelena! Naša je modra, ob naslednji prenovi pa me mika barva sivke.

    OdgovoriIzbriši
  9. Sviđa mi se ova kombinacija zelene i sive... prekrasno ste uredili kupaonicu. Naša je obična, bijela, i nekako mi je dosadila :((
    Lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  10. Moja je crno-bijela kombinacija...
    Da nebi bila monotona, stavljam jarko zelene ubruse, crvene,i obavezno nešto od cvijeća...
    Ova zelena boja u tvojoj kupaonici je moja boja...uživam je kombinirati sa drugim bojama...
    Lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  11. I ja bi svoju kupaonicu tako rado renovirala...
    Lijepa ti je tako zelena, baš za opuštanje.
    Čestitke na majčinstvu..

    OdgovoriIzbriši
  12. Hehe kako zanimiv in prisrčen razplet obnove kopalnice :)) Mi ponavadi po kakšni taki renovaciji nardimo piknik :)) Je blo pa verjetno fajn, da je vse šlo v pravem času in po vrsti :))
    Slikce ful ušeč! :))

    Moja je pa khm,sivo oranžna (ploščice) z ostalimi roza dodatki(tepih, it...):D Hehe, no ampak čeprou se sliši, da se barve tepeta, to v mojem primeru ne drži, ampak prov pašeta skupaj :))

    OdgovoriIzbriši
  13. Mojoj je sad već 14 godina, godinu više nego Timni kojoj je jučer bilo 13 :), a čestitke i vama svima iz istih razloga :)
    I mojoj kupaoni bi definitivno godila potpuna renovacija, iako sam joj pred 14 godina napravila sve ovo što ti navodiš.
    A zapravo mi je ispala prilično shabby (sad je već i doslovce), jer sam birala bijele i zelene pločice sa onima koje su po sebi imale sitne ružice, plus bordure od ruža. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. i ja sam htjela zelenu kupaonicu ali se moj muž nije složio s tom idejom. kupaonica je sada smeđa, pločice su u tri nijanse - tamno smeđa, srednje smeđa i bež. na kraju nije loše ispala. a u nju odlično pašu detalji u zelenoj boji. (ipak sam došla na svoje, hehe...)

    OdgovoriIzbriši
  15. Si pa dobra, da si počakala s porodom, dokler ni bila kopalnica nared ;). Pa še na svoj rojstni dan - to pa je zgodba, ki ne bo šla v pozabo! :)
    Naša kopalnica je bela, ki je kombinirana s pomladno zeleno in rumeno. Deluje sveže, a bi se jo dalo kaj posodobiti, toda ker smo tudi pri nas odvisni od dobre volje domačih rok, še ni na vrhu seznama...

    OdgovoriIzbriši
  16. Naša je standardno plava. Pretamna je zapravo. Ali stara je, oko 20 godina također, pa joj pod hitno treba makeover! :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Zelena je prekrasna boja i ja je obožavam, ipak sam Bikica:)
    Kupaona mi je bež sa lijepim detaljima i morskim motivima u plavoj, zelenoj...

    OdgovoriIzbriši
  18. I love that color...pretty! I don't know why but I always end up painting it purple or a purple grey...like with you and the green it makes me think of earthy nature for some reason.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave