Pod novoletno jelko/Under the Christmas tree

Prišel je čas, da postavimo praznično smrečico. Malo prej, da bomo imeli vsak kaj od tega. Za božiča pa je tako ali tako ne bomo videli, ker gremo na pot prosti Sloveniji. Vsako leto se tega neizmerno veselim. Kot otrok.
Letos več nisem tako prepričana, da se temu reče veseliti se kot otrok. Našim otrokom so se zdele druge stvari  bolj pomembne, kot postavljanje in okraševanje smrečice. In tako sem ostala sama. Nekaj časa mi je bilo še všeč, ker mi ni bilo treba venomer vpiti Pazi! Previdno!  Potem pa je zadeva postala precej dolgočasna.
A je to res tako dolgočasno opravilo? Očitno, ker nobenih zanimivih okraskov. Obeski so več ali manj v natur barvah, te pa niso kaj dosti zanimive za otroke.
Pa smo se domislili nečesa drugega.
Jaslic ne bomo postavljali. Vsaj ne tistih tapravih. Omislili smo si čisto svoje. S plišatimi igračami. Juhej! In zdaj pride zabava. Končno!
Nosili smo medvedke, kužeke, račke in mačke in še kaj drugega. Tudi Simonin ANGELČEK se je znašel tu spodaj pod smrečico. Igrače se bodo med seboj igrale, spoznavale, pogovarjale. Postale bodo prijateljice. Tudi račke in dinozavri. Zakaj pa ne?
Zdaj je bilo čutit pravo vzdušje. Tako kot sem si vedno želela. Skupaj, v smehu, z veseljem.

This year we made our christmass tree earlier. For the children. But I was more happy with all this than they. They had so many important things to do in that time, that I couldn't belive it. So I was doing it alone. It was no fun, I tell you. So I came up with this thing. Christmas decoration on the tree was in natural colours and that is really not so attractive for children. We decidet to put all their "soft" toys under the tree, so they can all meet eachother and to to eachother. So they can become friends. Even ducks and dinosaures.

No the feeling was right. Like I always wanted. Together, in laughter, with joy.






Ste že vi postavili smrečico? Kaj boste zložili pa spodaj? Glejte, da ne preveč, da bo božiček imel kam odložit darila.
K nam že hodi kukat :)).

Have you made your tree jet? What will you put under the tree? Let there not be to much, so Santa can have the place for the presents.
He took  a  peak at our tree already:)).



Uživajte v zimski idili tega vikenda.

Enjoy in winter wonderland this weekend.

Komentarji

  1. Prekrasno Hrandica!!!
    Pusa i ugodan vikend.

    OdgovoriIzbriši
  2. Se vidi, da je moj angelček pri vas zelo, zelo zadovoljen. Prepričana pa sem, da tudi dobro opravlja svoje poslanstvo in vas varuje.
    Super ideja.
    Ob tem sem se spomnila na božič pred že kar veliko leti,+, ko smo imeli pri nas kar lego jaslice, ki jih je zgradil moj sin.
    Prijeten vikend.

    OdgovoriIzbriši
  3. Koje je to samo veselo društvo.Posebno i maštovito!Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Videla si, da smrekica že stoji. Na Božička že čakamo. ;)
    Lep vikend tudi tebi.

    OdgovoriIzbriši
  5. In tako ste ujeli pravi duh Božič! Vaše jaslice so čudovite! Tudi pod našimi so majcene jaslice, takšne posebne, narejene iz enega kosa lesa, ki smo jih v dar dobili pred nekaj leti! Samo tako za občutek, da darila tudi še pridejo, pa smo postavili tri škatlice, takšne, v barvah naše jelke!

    OdgovoriIzbriši
  6. Hi hi hi, tale Božiček na koncu pa mi je najbolj všeč :) Pri nas je tudi smrekica že postavljena in to samo zato, ker si jo jaz želim :))) Če pa mi je tako všeč, ko zvečer prižgem lučke in pred mano zasije elegantna dama smrečica. Jo imam že 3 leta okrašeno samo z rdečimi bunkicami in trakom, pa se je ne morem naveličat. Okrašujem vedno sama in res ni preveč zabavno :(, si pa zato nabijem božično glasbo in si zraven prepevam, takoj je vzdušje tukaj. Pod smreko pa imam samo tako pregrinjalo in zato je vedno veliko prostora za darila :))))

    Pri vas pa ste se super domislili tega spoznavanja pod smreko. Ko se vrnete bodo po moje te vaše plišaste igrače imele že pravo zabavo. Le glejte, da jim kakšnega alkohola ne pustite v hladilniku :)))))

    OdgovoriIzbriši
  7. iiiiii kako lepooo pravljično!!!
    tudi pri nas doma se že dogaja :)
    lep topel vikend tudi tebi.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  8. I love everything under your Christmas tree! that orange looks fantastic.

    OdgovoriIzbriši
  9. ja vidim da si na istem kot jaz.. nobenega interesa za jelko postavit in tako je do danes še sploh nimamo !!!!! Baje bo danes tako je rekel naš božiček :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Simpatična ekipa, baš su slatki...
    Lijep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave