Pikasta zabava /Lady Bug Dot party


V enem od prejšnjih postov sem pisala o tem, kako je včasih hudo tistim malčkom, ki imajo rojstni dan v decembru. Že iz tega vidika, da ljudje razmišljamo vse bolj o drugih stvareh, kot o rojstnih dnevih.

Tudi naša pikica je ena tistih malčkov, ki je čakala do zadnjega meseca v letu, da ugleda svet. Tako zdaj praznujemo en rojstni dan poleti, malčicinega pa pozimi. Priznam, da je pozimi takšno praznovanje dosti težje izvesti, že iz prostorskega vidika.

In one of my past posts I wrote about celebrating child's birthday in december and how hard it is, with all this thinking about hollidays, presents...
Our littlle one is one of those children, too. She was waiting till last month of the year to come out to the world. And now we are celebrating her birthday in winter. I admit that is much easier to make a party in sommer, thinking abou space and all.



Včeraj smo praznovali v tujem okolju, z novimi prijatelji. Veliko nemških besed, tudi iz mojih ust (izgleda, da sem se že dosti naučila:). Bilo je zabavno. Otroci so uživali. Naša pikica pa je zaspala nekaj po sedmi uri zvečer, ne glede na zabavo, ki je še trajala.

Yesterday we celebrated in new envirement, ot reall home and with new friends. A lot of german words, even from mine mouth (appearently I leard that much:)). It was fun. Our Lady Bug fell a sleep littlle after 7 P.M. not minding about the party, that was still lasting.



Ni bilo veliko dekorativnih dodatkov...
There was not much decoration...


Male pozornosti na krožnikih v obliki pikapolonic. Narejene iz posušenih in pobarvanih pomarančnih olupkov (beri polovičk), prilepljenih na izrezljan zelen trši papir. V notranjosti je ležalo sladko presenečenje.

Littlle attention on the plate like LadyBugs. Made from dryed orange peels (read halfs), glued on cutted green paper. There was a littlle sweet surrprise inside.


Ker odrasli ponavadi najprej nazdravimo s kakšnim domačim aperitivom, sem tokrat za najmlajše naredila jagodni aperitiv (jagode, voda, malo sladkorja), da ne bodo izjeme.

Normally parents make tost with homemade aperitiv, so I made something alike for children. It was made from strawberries, water and littlle sugar.


Seveda ni rojstnega dneva brez torte. Sem se namatrala. Kadar delam na zunanjosti, se mi ponesreči notranjost ali pa obratno. V glavi so krasne zamisli za krasitev torte, pa še zvenijo tako preproste za izdelavo, v realnosti pa kapo dol slaščičarjem.
Potrudila sem se po najboljših močeh.

O fcourse there is no birthday party without a cake. That was a a lot of work. Everything sounds great in my head, but in reallity is something else. Complimments to sweets experts.
I did my best.


Tako, zdaj pa malo zasluženega počitka in skok nazaj v predbožični december.
Lep začetek tedna vsem.

Now I'm having a deserved rest and then I'll jump back to pre christmas december.
Have a great week everyone.

Komentarji

  1. Prekrasna prezentacija u crvenom!!!
    Pusa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Very cute Ladybug Balloons and I'm amazed at the orange ladybugs. You're so Creative!

    OdgovoriIzbriši
  3. Čudovita organizacija v pikicah :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Super si imela pikapolonico kot glavno nit in idej ti res ne zmanjka in to takih originalnih. Super, da ste se imeli lepo in Vse najboljše slavljenki.

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo si se potrudila. Uspešen začetek tedna tudi tebi.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala Zondra, Andreja.
    Kristy thank you for your complimments:).
    Vladka bom prenesla voščilo, hvala ti.
    Kristina hvala za komentar.

    OdgovoriIzbriši
  7. Svašta! Nikoli ne bi rekla, da so to pobarvane pomarančne lupine! Genialna ideja, zgleda kot nekakšen slasten čokoladni kupček! Nagrada za celostno podobo: odlično!
    In nazadnje vse najboljše Steli, vem kako je, jaz "praznujem" drugi dan v letu:)

    OdgovoriIzbriši
  8. wow you are creative, what an amazing selection of ladybirds! I love them especially the first one.

    OdgovoriIzbriši
  9. Oooo, še ena ljubiteljica pikapolonic.
    Kako lepo ste okrasili!
    Mi smo do zdaj RD praznovali štirikrat in mislim, da bo naša tamala tudi ta petič želela pikapoloničasto torto. Kot vsako leto!

    OdgovoriIzbriši
  10. Tole s pikapolonicami mi je zelo všeč! Tudi moja mlajša ima zabavo v decembru - lani smo imeli mačjo zabavo, otroci so barvali vsak svoja kartonasta ušeska, plesali smo na mačka Murija. Letos pa smo bili princeske in prisnci - otroci so si sami okrasili kronice, ki sem jih vnaprej izrezala iz kartona - z bleščicami, flomastri, biserčki, nalepkami...mi je bilo super, ko sem jih videla v vrtčevski garderobi s kronicami na glavah in kako so navdušeno razlagali svojim staršem. Na srečo sta tudi vzgojiteljici za te štose... Vesel december vsem!

    OdgovoriIzbriši
  11. Pikasto vse najboljše mali Steni, videti je, da ste se imeli luštno :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Iiii pikapolonasta zabava.Super si se spomnila tole s pomarančami.Tudi naš tavelik praznuje decmbra in za piko na I je čakal skoraj do zadnjega dneva. Mhmhmh ja že skoraj 14 let je, odkar sca skupaj silvestrovala v porodnišnici.Lušno je bilo, sva spala vsak v svoji postelji :-)

    OdgovoriIzbriši
  13. Super tema za rođendansko slavlje,a bubamare znamo,donose sreću!

    OdgovoriIzbriši
  14. Super ideja, da ni taka zimska itd. Tile pomarančni olupki so dobro zakamuflirani ;), torta pa izgleda mamljivo! Mmmm!
    Kako izgleda praznovanje roj.dneva v času praznikov, pa pri nas tudi dobro vemo, saj kar dve praznujeva v tem času. Moja mama ima roj.dan celo na samega novega leta dan! Si misliš!

    OdgovoriIzbriši
  15. Hvala Maja, z veseljem sprejmem nagrado:))).
    Thank you Justin for your comment.

    OdgovoriIzbriši
  16. great shots, my dearest

    love it
    Grace Olsson
    graceolsson.com/blog

    OdgovoriIzbriši
  17. Ankh a misliš, da je tole šele začetek pikapolonic? Ojej:))Kaj me še čaka.

    Tudi ti imaš super ideje Zabica.Krasno.

    Hvala McCrafty, res smo se imeli fino.

    OdgovoriIzbriši
  18. Mmm, Hali, kako čas beži, a ne? Hvala za komentar.

    Tatjana hvala ti.

    Joj jej, Creatissimo, očitno jih je kar nekaj, ki so sredi mraza prilezli iz trebuha. Kako je bilo šele takrat, ha?

    Thank you Grace.

    OdgovoriIzbriši
  19. Ooooooo, jst že cel teden sušim pomarančne lupine. Mislila sem narediti svečke, ampak tole je pa tudi krasna ideja.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave