Jesensko listje

Če se vam nabirajo ideje v zveščiču povezane z živobarvnimi jesenskimi listi, je najbolje, da se zadeve lotite že zdaj. Liste je treba počasi začet nabirat, jih vlagat v zvezke (ali kak drug podoben pripomoček), da se poravnajo, in obtežit z ustrezno težkimi predmeti (beri SSKJ in drugi slovarji), da ohranijo obliko. 

Kako vemo, da so listi nared, za obdelavo? Hm? Vsaj en teden je že fajn, če jih pustimo pri miru. Potem jaz svoje liste redno nadziram, ker postajam rahlo nestrpna. Najbrž je to strah, da bi se listi pre-sušili :) . Je to sploh možno?

Potem pride na vrsto najboljši, a tudi najtežji del- uporaba listov v kreativne namene. Z listi je treba previdno, ker so zelo krhki. Tisti, ki si že od poletja dalje polnite zvezke z jesenskimi "listnimi "idejami, nimate težav in se vržete takoj na delo. Ostali tuhtate (tuhtamo), kako in kaj s prečudovitimi listi.

Letošnjih še nisem začela nabirati, pa bo počasi treba, ker so se že začeli zbirati pod krošnjami. Pa strah, da mi ta-lepše kakšni drugi kreativci poberejo, tudi ni odveč. Tukaj v Nemčiji jih je polno :)) (Kreativcev mislim.)

Ideja na spodnji sliki je nastala pred nekaj leti, ko mi znanje o fotografiranju v prostoru še ni bilo dano in na kaj drugega kot bliskavico (beri fleš), se nisem spoznala. Temu primerne so tudi fotke, a pomebno je, da se vidi, kaj je na njih, a ne?
Torej...prepričana sem, da bi vse spodnje dodatke, ki sem jih uporabila na tem voščilu, znal kdo drug še bolje uporabit. Tudi sama, bi danes naredila drugače,še s kakšnim dodatkom, na drugačnem papirju... pa pustimo to. Učimo se vsak dan.
Listi so obrobljeni z zlato barvo, na podlago pa so pritrjeni s pečatom in okrašeni z raznobarvno rafijo. Voščilnica je izrezana v obliki kuverte in ko se zapre, se pritrdi še dodatno s pečatom. 

Takrat je služila preprostemu novoletnemu voščilu, danes pa bi lahko bila samo opomnik nekomu, da mislimo nanj tudi v teh deževnih jesenskih dneh.




Uživajte v jeseni.

Komentarji

  1. jako lijepi radovi,baš mi se sviđaju!
    Veliki pozdrav Hrandica:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo,tu ideju još nisam vidjela,al svakako će nam doć na popis aktivnosti za ovu jesen.

    OdgovoriIzbriši
  3. Fajne ideje - takih še nisem videla do sedaj :).

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave