Plesalka pod drevesom/Dancer under the tree


                                                 FORMAT SLIKE: A4




Dragi moji resno sem se lotila tega ustvarjalnega biznisa. Papirji so zdaj urejeni. Zatakne pa se vedno pri ceni. Enkrat so prenizke, potem niso realne, potem so komentarji, da zbijam cene drugim...ej kako neverjetno težko je sam sebi postavit ceno. Kako si določit kriterij, kako se imeti dovolj rad in se dovolj cenit, da postaviš izdelku ceno, ki mu bo ustrezna?
Kako se vi dragi ustvarjalci ubadate s temi težavami? Kako uskladite  vse te dejavnike?

Srečnolonice so končno postale ime in zelo zaželjen košček dekorative stanovanjskih sten. Vesela sem, da ljudi nasmejejo in osrečijo. Srečnolonice so originali in unikati od glave do pete, od ideje do izvedbe, od imena do oblike. Ni ponavljanj, ni kopiranja. Obstajajo pikapolonice, a Srečnolonic ne boste našli  drugje.

Torej, če vse to združim in prištejem še davek, ki ga država (ne)pošteno pobere, dobim....


Naj slišim še vaše ideje, potem pa končno sporočim tudi nove fiksne cene malih in velikih AKVARELNIH PRINAŠALK SREČE ZA SAMCE, SAMICE IN HIŠNE MLADIČE.:)♥

Komentarji

  1. Zatakne pa se vedno pri ceni.
    Enkrat so prenizke, potem niso realne, potem so komentarji, da zbijam cene drugim...ej kako neverjetno težko je sam sebi postavit ceno...

    kako se imeti dovolj rad in se dovolj cenit..

    S tem se srečujemo v malem biznisu/hobiju (veliki imajo to rešeno) znova in vedno znova in nikoli skoraj ne veš... kdaj si zadel tarčo.. Sama ugotavljam pa da pri poslu nikakor ne smeš imeti preveč milega srca... ker dobroda je bila vedno sirota. Če komu kaj naredim nimam srca zaračunat....in vsi so srečni, nihče pa ne ve koliko dela truda in znanja je bilo vloženega v neko delo...
    Vedno si rečem zadnjič... pa bo prišel ta zadnjič. Mogoče bom presenetila samo sebe...

    OdgovoriIzbriši
  2. Cena, ja.. :) Večni problem. Določi si neko sredino, s katero boš zadovoljna. Ne glej drugam in delaj dobro. Na koncu se vedno ceni kvaliteta in kdor bo to želel, bo pripravljen odšteti tudi nekaj več. Jaz vem, da bi s polovično ceno imel vse vikedne polna, a to pomeni tudi garanje "za male pare". Tega pa ne želim. Kar delam, delam s srcem in tako bo tudi ostalo. Ne bom nasedal potrošniški mrzlici in se prodajal poceni, nato pa pregorel doma.
    Držim pesti, da ti uspe.

    OdgovoriIzbriši
  3. Postavljanje cen je tisti del, ki mi gre najslabše od rok in ki mi najbolj greni ustvarjanje za druge. Ko nekdo samo opazuje in ne kupuje, rad namigne, da imam nizke cene. Ko ta ista oseba kupuje, pa so cene previsoke :)
    Je pa ne dolgo nazaj Mimanera (Milica) objavila prav dober post na to temo na svojem blogu.
    Res je, sami smo si krivi, če se prodajamo prepoceni. In tudi za to, da ne prodamo nič, če postavimo previsoke cene. Potem pa bodi pameten :)))))
    Prav je, da so tvoje Srečnolonice postale iskano blago, zaslužiš si.

    OdgovoriIzbriši
  4. Vau!!! Spet še ena prekrasna Srečnolonica!

    OdgovoriIzbriši
  5. O ceni jaz rajši ne bi dajala nasvetov, se boš že odločila. Mi je pa všeč slika. Luštna. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Cena je res vedno problematična. Sama se pri svojih izdelkih raje držim tiste, ki je nekako dosegljiva (sprejemljiva) za kupce, res pa je, da slišim različne komentarje - tudi od soustvarjalcev, da sem prepoceni. Vendar nekako si preračunam, material in da mi nekaj ostane, dela in ljubezni, ki ju vložim v izdelke, nikoli ne bi mogla v ceni upoštevati v celoti. Vendar so tele tvoje srečolonice čisto druga kategorija izdelkov kot moje deklice. To so zame res prave male likovne umetnine in koliko bi dala za takšno delo sama? Ne vem nekje med 70 in 150 € odvisno od formata - reciva od velikosti razglednice do velikosti A4.

    OdgovoriIzbriši
  7. Na to temo sva medve že imeli diskusijo, ampak malce poglej druge ustvarjalce s podobnimi izdelki in primerjaj cene (Etsy je dobra stran za tako primerjanje). Skušaj ujeti zlato sredino. Ne prepoceni in ne bistveno dražje.
    Tudi jaz sem že slišala, da imam cene prenizke, kot tudi doživim, da kupci skušajo barantati. Jaz si mislim, da se bodo vedno našli ljudje, ki bodo kupovali poceni kitajsko robo, s katero ne morem konkurirat in vedno se bodo našli ljudje, ki cenijo unikatnost :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Nadvse so mi všeč vse tvoje Srečnolonice in ta ni nobena izjema s pravljičnim pikastim drevesom in poskočno Srečnolonico. Cene, te naše ljube cene so pa vedno problem. Se pa ne oziram kaj dosti na druge, tudi tiste ne, ki pravijo, da jim zbijaš ceno. Se strinjam, da razlika ne sme biti prevelika, ampak po drugi strani pa mi nič ne pomaga, če se zgledujem po cenah drugih, pa nič ne prodam. Treba je bit konkurenčen in nekje na sredini kot pravi Kristina. Mene je moj naučil da nekako tako izračunavam ceno. Najprej se odločiš koliko želiš na uro, potem zračunaš koliko časa si delala, prišteješ material in dobiš ceno. Meni se zdi, da je zadeva na koncu precej realna. Sem pa se že naučila, da pod ceno ne grem več, ker se mi ne splača delat. Kdor ima namen, bo itak plačal.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave