Prazničen kostanjev pogrinjek/Chestnuts table setting

 Bližajoči se december kliče po vzhičenju,  družinskih večerih, sladko slanih vonjavah, srčnem smehu, brezskrbnosti...Klic je glasen, a ga ne sliši vsak.

Stvari se vedno ne razpletejo tako, kot smo si jih zamislili. Zavozlamo se v lastnem vsakdanu, v mislih, ki si jih vsadimo v glavo in jih ne znamo izpustiti. Zapletamo se sami s seboj. Pozabimo živeti za danes, ker nas skrbi jutri. Pozabimo živeti zase, ker nas skrbijo drugi.  


 Kako zaželjeno bi bilo stikalo na človeških možganih, da bi lahko preklopili v pravem trenutku, pozabili skrbi v sekundi, živeli za trenutek, ravno v TISTEM trenutku.

Kako neverjetno težko se je boriti z mlini na veter, kako težko je premikati gore, kako težko si je upati, kako težko je priklicati pozitivno, ko se um utaplja v negativnem.


 A čisto malo je potrebno, da narišemo človeku nasmeh , da začaramo trenutek, da spremenimo dan. To nas izpolni. Negativno gre stran. Še znamo vse to, ali smo otopeli v robotiziranem vsakdanu?

 
Pravijo, da pozitivno prikliče pozitivno. Mogoče mi je to enkrat celo uspelo. Za 31 dni decembra pa se bom morala zelooo potrudit. Nekje se bo upam poznalo :).



Izkoristimo trenutke, veselimo se drobnih stvari. Ustavimo čas in sedimo za mizo z družino, prijatelji. Jutri vedno počaka.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 Praznični čas bom danes posebej polepšala Andžici, ki jo je Random Generator izžrebal za prikupno nagrado, koledar z izvirnimi ilustracijami različnih nadarjenih umetnikov. Vse čestitke!♥
******************************************************************
 Miren adventni vikend vam želim.


P.S.
Navodila za kostanjev pogrinjek najdete v novem Prostočasniku.


Komentarji

  1. Uuuu, kako lep pogrinjek! Za trenutek kar zastane dih! Krasno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pogrinjek je čudovit, obožujem bele kvadratne krožnike.

    ...Če pa kje najdeš tisto stikalo, prosim pošlji link, kupim TAKOJ!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš si lijepo ukrasila stol,elegantno i decentno, sviđa mi se!

    Ugodan vikend.

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasno! Slažem se s tobom u potpunosti, samo pozitivne misli. Ponekad je u sivilu crnih misli teško pronaći traćak svijetla, ali, vredi se potruditi. Tvoja dekoracija je savršena, bravo! I tebi također želim ugodan i obiteljski ovaj prvi blagdanski vikend

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitke Anđici :))
    A stole je prekrasno uređen. Ovi kesteni su dobili jednu skroz drugu ulogu kad su prošli tvoje vrijedne ruke.
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  6. uuuu...jako mi se sviđa dekoracija stola.
    A što od tebe drugo očekivati nego da bude sve tako lijepo usklađeno...Bravo draga pozitivna Hrandica...
    pusa

    OdgovoriIzbriši
  7. Beautiful post...good reminders. Value the now...so right.
    "We forget to live for today because tomorrow we are concerned. We forget to live for yourself, because we take care of others."
    Thanks.

    OdgovoriIzbriši
  8. Tako lepo si napisala in dekoracijo sem občudovala že v Prostočasniku...lepo!

    OdgovoriIzbriši
  9. Še nisem uspela kupiti novega Prostočasnika, zato mi je tale ideja tukajle čisto in krasno presenečenje. Tako preprosto, pa vendar elegantno izgleda. Zapis pa je še kako resničen.

    OdgovoriIzbriši
  10. Se spomnim telih kostanjev z zlatimi vijugami. Lepo si jih vnesla v novo 'kompozicijo'. Jaz sicer povezujem kostanje z jesenjo in si jih težko predstavljam v mojih zimsko-prazničnih dekoracijah; sem pa zagotovo za belo. Le-te se nikoli ne naveličam.
    Lep pričetek adventnega časa ti želim.

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelo lep pogrinjek, eleganten in brezčasen. Ker v glavnem ob braznikih obedujemo skupaj s straši, ponavadi mama pripravi pogrinjek in le redko jaz. Tako se s tem sploh kaj dosti ne ukvarjam, zelo rada pa pogledam kakšen lep pogrinjek.

    Zapisano pa popolnoma drži.

    OdgovoriIzbriši
  12. Kako čudovit pogrinjek. Pa ves tekst, ki ga spremlja. Mi je dal kr misliti. Trenutno sem spet v nekem ne preveč srečnem obdobju. Pa sem ob tvojem tekstu resno pomislila ali se splača sekirat, predvsem za stvari, na katere nimam nobenega vpliva. Se pač zgodi. Življenje gre naprej. Res je, uživati bi morali v vsakem lepem trenutku. Sem se odločila, da se bom poboljšala.

    Še enkrat najlepša hvala za prečudovito darilo!

    Pozdravček! :*

    OdgovoriIzbriši
  13. Pozabimo živeti za danes, ker nas skrbi jutri. Pozabimo živeti zase, ker nas skrbijo drugi.
    Kako neverjetno težko se je boriti z mlini na veter, kako težko je premikati gore, kako težko si je upati, kako težko je priklicati pozitivno, ko se um utaplja v negativnem.



    uffaa kako lepo so to napisala... kar orosile so se mi oči... koliko resnice je v tvojem teksu....

    ja res je popestrimo si tale december, popestrimo si vsak dan... živimo za danes, za jutri za pojutrišnjem... živimo polno če se le da!

    OdgovoriIzbriši
  14. ps.
    čisto me je prevzel tekst... in sem pozabila na dekoracijom ki je je odlična..

    naj bo taka vsak dan...do 31. in tudi po tem..

    erna

    OdgovoriIzbriši
  15. Da draga dobro kažeš...trebali bismo imati jedan prekidač na koji bismo jednim klikom zaboravili sve tužno i ružno, sve brige i probleme i jednostavno što više uživati u druženju s djecom i što više uživati u svakodnevnim malim stvarima..

    Prekrasno postavljen stol!!!!!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave