München-city tour

Mesto palač, mestnih parkov, umetnosti in oktoberfesta. 
Preden smo odpotovali tja, me je večina spraševala po kaj grem in, če grem v "šoping". Saj v Münchnu ni kaj dosti za videt, če ni oktober in  vsak ta drugi ne drži pivske litrce v rokah, mar ne?

City of palaces, city parks, art and octoberfest.
Before we went to our trip, many people asked us, why are you going there, shoping maby? There nothing interesting in Munich if it's not october and almast every person has a beer in their hands, right?

Popolnoma zgrešeno mnenje. Moram priznat, da me sprva ni kaj dosti vleklo v to bavarsko prestolnico. Potem pa nam je moja zlata nemška učiteljica razodela nekaj podatkov in že sem radovedno brskala po internetu.

Complitelly wrong! I have to admit, that at first, I didn't have any speciall need to visit this capital city of German State Bavaria. Now I'm so thankful that I have my German teacher, couse she pointed some interesting things in Munich. that is how I went to explore the interenet.

Na štiridnevnem izletu v lastni organizaciji in z dvema majhnima otrokoma ni ostalo veliko časa za LEPE in POPOLNE fotke. Jih je pa nekaj, ki so nastale sproti meni za spomin, vam pa za lažjo predstavljivost še enega lepega kotička na našem planetu.

On four-days-self organized- trip, with two small children, didn't have many time left for BEAUTIFUL or PERFECT photos. But I made some snaps for memories and for you, to see one new amazing part of the world.
****************************************************************************************
Naslednjič: Obisk muzeja z otroki (Deutches museum z letali, helikopterji, ladjami in eksperimentalno igralnico za otroke do 8. leta; Paleothologie museum z dinozavrskim, tigrovskim in mamutskim okostjem, Mensch und Natur z interaktivnimi predstavitvami človeškega telesa, živali, planeta zemlje)

Next time : Visiting museum with kids (Deutches museum with planes, helicopters, ships and experimental play room for kids till age 8; Paleonthologie museum with dinosaure's, tiger's and mamut's bones; Mensch un Nature with interactive introduction of human body, animals and planet Earth)


Park 1-Hofgarten (Royal Garden)- eden najbolj romantičnih kotičkov v mestu (one of most romantic places in the city)








V Dianinem templju sredi parka vedno kraljujejo glasbeniki.
Diana's Tempel  is always occupied with musicians.



Park 2 (največji mestni park na svetu)- Englischer Garten
The biggest city park in the world- English Garden.
Park v katerem lahko počnete skoraj vse kar se vam ljubi: ležite na travi, si priredite piknik in pečete na žaru, imate zabavo s prijatelji in kitaro, jezdite konje (svoje, če jih imate), telovadite, se namakate v vodi, deskate na vodi ali se preprosto sprehajate nagi. Ja, čisto zares. Nudizem ima v Nemčiji dolgo zgodovino pod imenom Kultura svobodnega telesa (Frei Korper Kultur), nagci pa se v toplejši mesecih zadržujejo predvsem v južnem delu tega parka. 

In this park you can do almost everything: sit in the sun, fry up on barbecues, ride bikes, horses and waves.You can even walk nude. Jp, that's right. Nudism has a long tradition in Germany called Free Body Culture (Frei Korper Kultur) and in this park people get naked specially in warm months, but they do it mainly in southern part of the park.





 Deskarji v mestnem parku
  Surfers in city park
Deskanje na vodi in skakanje v brzice je uradno prepovedano, a policija si je glede tega zatisnila eno oko, saj so deskarji postali že nekakšna turistična atrakcija v parku.

Surfing and jumping in the water in officialy forbidden, but police turn a blinde eye this days, becouse surfers became like a turistic attraction in the park.




Univerza
University



 Božanske zgradbe, ki pričajo o zgodovini
  Beautiful buildings that tell stories about history.

Glyptothek z  zbirko grški in rimskih skulptur.
Glyptothek with Greek and Roman sculpture collection.






Neue Rathause(New city hall) na Marienplatz






Prestižne trgovine na prestižni ulici.
Designer shops on prestige street.


Polne ulične terase- delovno, na počitku ali samo na pokušini jabolčnega zavitka z vanilijevim sladoledom.
Full street caffes - working, relaxing or just tasting apple strudel with vanilla ice.

Komentarji

  1. Kakvo bogatstvo informacija i fotografija! Divno i hvala ti na ovim malim crticama o ovom velikom gradu.
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Bila sam i ja s familijom u Muenchenu lani u desetom mjesecu na dva dana. Zgodno je bilo, kao i tebi. Vidjeli smo druge stvari (osim Deutsches Museum-a)i dijelove grada...Slučajno smo pogodili zadnji dan Octoberfesta pa su gradom kružile stotine verzija dindrlica i lederhosena :-)
    Ali definitivno se ima što za vidjeti tamo. Lijepe fotke, kao i uvijek!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ooooo, sem te pogrešala. Fuuuul lepa reportaža. Meni se Muenchen zelo dopade. Sem bila že večkrat tam in upam, da bo še kdaj kakšna priložnost.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelo lepo, kot vedno. Saj veš, da uživam ob fotkah. :) Lep dan še naprej.

    OdgovoriIzbriši
  5. Joj, sem se utopila v spominih izpred desetih dni! Se strinjam s tabo: Muenchen je čudovito mesto in mnogi izmed nas mu delajo krivico s tem, da ga enačijo s šopingom ali pa zgolj hitijo mimo v želji, da čim prej pridejo do kakšne "bolj zanimive" destinacije!

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobrodošla nazaj, sem že pogrešala tvoje fotke in pisanje. Zelo lepo si predstavila mesto, navdušena sem predvsem nad parkom.

    OdgovoriIzbriši
  7. Sem že pogrešala tvoje fotke! Lepa reportaža z krasnimi fotkami. Sem se kar teleportirala v park pod drevo z dobro knjigo v roki.

    OdgovoriIzbriši
  8. Potpuno sam uživala u divnoj reportaži i tvojim fantastičnim fotografijama :)).

    OdgovoriIzbriši
  9. No, pa si dokazala, da se da kaj videti, če se le hoče! Sem vesela, ker takšnega mnenja sem tudi jaz: vedno se kaj najde, če se hoče.
    Lep mestni (foto) vodnik si nam pripravila, vreme vam je pa tudi stalo ob strani, kot vidim.
    In 'welcome back' :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Fotografije su prekrasne a reportaža odlična, bravo draga!
    Pusa i lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  11. Fotografije so res lepe in nisem vedela, da je tam toliko zanimivega. Pa surfanje zgleda super.

    OdgovoriIzbriši
  12. Sem te že pošteno pogrešala in vidim, da ste vi pošteno uživali. Mislim, da so ti fotke super uspele in si pokazala par krasnih kotičkov, ki bi bili vredni ogleda.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave