Moja fotografija
Observer,searcher,collector,keeper,remaker and maker.Lover of different in things and people. Take time, look, borrow an idea, but please link back.Every idea on the photo and photography itselfe is work of only my imagination. Opazovalka,iskalka,nabiralka, shranjevalka,predelovalka in izdelovalka. Ljubiteljica drugačnosti v izdelkih in ljudeh. Vzemite si čas, preglejte, komentirajte,si kaj sposodite,avtorja in povezavo nazaj na moj blog pa naprej "suflirajte".Prosim, ne podpisujte se pod idejo,ki ni vaša. Ideje za izdelke in fotografije objavljene na tej strani so zrasle na mojem zelniku, torej so plod izključno moje domišljije.

četrtek, 21. avgust 2014

Vesoljska zabava /Space party


No, pa smo prispeli tudi do letošnje zabave, tiste tradicionalne. 
Letošnja je visela na nitki še dan prej, saj zaradi močnih nalivov nismo uspeli priti do travnika. Pri polnem avtu priboljškov, tekočih in trdnih, smo tuhtali, kaj in kako letos. Odpovedati ali vztrajati in upati na suha tla in tapravo vreme. Čeprav je bila večina prepričana, da letos pa ne bo šlo skozi, smo se odločili, da se prepustimo in verjamemo v najboljše. Tako smo naredili in naredili smo prav.
Sonček in oblaki so se izmenjavali vse do sedme ure zvečer, potem so nam poslali plohico, a je bilo ravno toliko, da je šotorjenje letos odpadlo. Smo pa izpeljali vse ostalo. 24 otrok, skoraj štirideset odraslih, hrana pijača, torta in nekaj iger. Zaradi vprašljivosti vremena (vremensko napoved smo spremljali 14 dni, večkrat na dan), določenih stavari nisem mogla pripravit tako kot sem želela, nekaj sem jih pozabila tudi fotografirat, pa kljub vsemu...
Tukaj je nekaj izsečkov, kako smo razmočen travnik vesoljsko obarvali.
Za začetek so si otroci izdelali leteče krožnike s katerimi smo naredili tekmovanje meta (leta) v daljino. Krožnika in folijo so prinesli s seboj, saj je bilo tako zapisano v vabilu.


Folijo smo uporabili tudi za pokrivala. Pri oblikovanju le teh, so mi pomagale prijateljice. 
Tekmovali smo tudi v metanju (ne)znanih letečih predmetov (beri metanje obročev na količke) in podiranju vesoljcev (beri kegljev).


Medtem, ko so nekateri podirali vesoljce, so se drugi spreminjali v prava bitja v več očmi in posebnimi dodatki na obrazu, ki sem jih pritrdila s posebnim lepilom za kožo. Nekateri so želeli imeti več, drugi manj. Upoštevala sem želje otrok.
Na koncu so poiskali še skrite kroglice in zvezde, ki smo jih nameravali pobarvati, a nam je čas in vreme izmaknilo zaključni del.


 Za nogomet je pa le ostal čas, pa čeprav sem potem drgnila in prala tako oblačila in obuvala, kot noge. A pomembno je, da se imamo fino in mi smo se imeli.


ponedeljek, 04. avgust 2014

Les v barvah za poletje / Wood in colour for the summer


Kot sem že v prejšnji objavi namignila, sem imal še nekaj rezerve v času, malomanj v prostoru, da sem se lotila še drobnega ustvarjanja. Še sreča, da tovrstno ustvarjanje lahko poteka tudi na postelji ali v majhnem kotičku prepolne sobe :)) .
 
Raziskava je pokazala, da je poleg bele in črne, cel kup barv, ki so poleti zaželjene. Pa se je Hrandica vrgla na delo in izdelala barvno kolekcijo lesenih visečih uhančkov. 

Like I said in my previous post, I had some time for little creative things too. Like making earings. This time I made some coloured peaces, so that sommer can be colourfull.


Do naslednjega branja, poleten pozdravček.

Till next reading...summer hugs.
Related Posts with Thumbnails