Novoletne obljube / Newyear's resolutions

December je minil in z njim decemberska hitrost pripravljanja, prestavljanja, izdelovanja, oblikovanja in še česa. Januar je prinesel mir in počitek. Kljub sivini, ki jo zremo skozi okno je čutiti prijetno razpoloženje. Kot, da bi si oddahnili od velikega projekta, ki je končno za nami.

December iz behind us and january brought us peace and rest. Despite greyness outside I feel calm and happy. It feels like a great successful project is behind me.


In kako se življenje nadaljuje v januarju?
Ponavadi si zadamo cel kup ciljev zaobljub in načrtov. Kako pa je potem z izpeljavo? Hm, če sklepam po sebi, Ponavadi nisem mogla vriskat in skakat do stropa, ker mi je uspelo. Zato si novoletnih zaobljub že dolgo ne postavljam več. Raje se ubadam z načrti in spremembama med letom, po delih, ko je  problematika bolj sveža. :))

And how life goes on in january?
Usually we have a lot of newyear's resolutions. The realizatons is another story that is why I don't make them any more.


Kaj pa potem početi s skokom v novo leto?
Kaj, če se sploh ne bi ubadali s tem in bi pustili, da nove številke naredijo svoje. Če bi preprosto začeli živeti bolj spontano, se prepustili toku, začeli čutiti življenje v sebi in okrog sebe, prisluhnili naravi, preprosto bili srečni?
Velikokrat sem opazila, kako so mi misli odplavale. Delala sem eno, mislila na nekaj drugega. Spontanost mojega ustvarjanja je prerasla v tek za uspešnost, tekmo za všečke in boj za  prepoznavnost. Velikokrat sem se zalotila v ustvarjanju zaradi nečesa drugega in ne zaradi sebe, ne zaradi užitka. Služba, ki zahteva celega človeka in se ne konča, ko zapustim zgradbo, na eni strani, na drugi družina, otroci in dejavnosti, na tretji hobi, ki je iz ljubezni do ustvarjanja prerasel v popoldansko službo. Usklajevanje in posukušanje biti najboljša na vseh straneh. Vse je pustilo svoj pečat in enostavno sem pregorela.

So, what to do with a new year's jump?
How does it sound that we live more spontanious, go with the flow, listen that inner voice and simply be happy.
I noticed many times that my thoghts wondered. My spontanoius creativity became a battle for likes, running for popularity in social media. My work, that doesn't end when I step out the building, my kids and family, hobby that became my second work,coordination between all activities and trying to be the best in everything  made me burn out.


Upočasnjen januar je zdaj kot naročen zame. Zbiranje energije, urejanje misli, poslušanje svojega telesa in duha. Igranje z mladiči, stiskanje s samcem, poslušanje zgodbic, ki jih prinese vsakdan.Vse to, kar pravijo, da počenemo v decembru in je figo res. December ustvarjalcev je namenjen delu in še enkrat delu. Ni časa za poslušanje, za brezskrbno sedenje, za igranje igric in pripovedovanje zgodbic.
A zgodbice potrebujemo vsi, ni res?
Zgodbe so tiste iz katerih zrastejo ideje in se rojevajo nove zgodbe.
Zato grem zdaj po novo zgodbo, v kateri bom našla malo miru in spontane ustvarjalnosti.

Slow january is perfect for me. Collecting energy, processing my thoughts, listening my body and mind. Playing with kids, hugging with my man, listening stories, that everyday brings. All that, what others say we are doing in decemer. I wouldn't say that. Artists and crafters have the most work in december. there was no time for sitting around and playing games or telling stories. But we all need stories, right? The ideas are born from stories and stories are born from stories.
That is why, I'm going for a new story to find a little peace and spontanious creativeness.



Komentarji

  1. Kako lepo si napisala in čisto resnično.Se veselim novih zgodb!

    OdgovoriIzbriši
  2. Preden sem prebrala komentar od Hali, sem imela v mislih skoraj isti stavek.
    Hvala ti za tvoje zapise in krasne fotografije, pa tako (pri)srčne izdelke, ki takoj sedejo v srce.
    Tebi in tvojim najdražjim želim vse vse dobro v letu 2014; prijazen pozdrav, Tanja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo zanimivo, kajti na večih blogih berem o pregorelosti in predvsem o tem, kako smo nehali ustvarjat za dušo in tudi sama sem se znašla v povsem istem razmišljanju in se odločila, da se tudi sama povrnem malo h koreninam in sem celo že nekaj uredila na tem področju. December kakorkoli ga imam zelo rada, je res naporen in zdaj bo čas, da se odpočijemo, kot praviš. Uživaj v novih, umirjenih zgodbah :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Resnično zapisano. Uspešno polnjenje baterij, v kar sploh ne dvomim, ti želim.

    OdgovoriIzbriši
  5. Vse najboljše ti želim! Ustvarjaj to leto za dušo in ko boš slišala pesem svoje duše, takoj boš vedla da si spet na svoji poti.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave