Ali božiček obstaja?/ Is there realy a Santa?

Takole bi jaz danes naslovila tole objavo, ker so me nekater stvari res izredno presenetile. ali pa bi jih v tem današnjem svetu morala pričakovati.

Zgodba o Božičku je zelo lepa in zdi se mi krasno, da otroci v njo verjamejo čimdlje. Tudi odrasli se radi zatečemo k tej zgodbi. Ko zgodba o obstoju Božička izgine, ostane samo potrošniška mrzlica, mrzlično iskanje in nakupovanje daril.

 
V današnjem svetu Božiček obišče vsakega otroke najmanj enkrat, če ne dvakrat, trikrat ali celo večkrat. kašno sporočilo otrok dobi s tem? Hm? lahko jih kar vprašate. ali pa opazujete njive vprašujoče obraze, ko pridete med prazniki nekomu na obisk in otrok že PRIČAKUJE darilo. Haloooo?! 


Mi smo letos na enem prihodu Božička že bili, ki ga je organizirala firma našega samca. Bilo je luštno, otroci so peli, naš mladiček je nastopal, klicali smo božička, prišel je z veliko vrečo in začelo se je deljenje daril.
To je to.
Božiček je prišel, se z nami pogovarjal, nam prinesel darilo. Konec.


Božička vedno organizira tudi občina s turističnim društvom. Pa smo se odločili, da je bil en obisk Božička dovolj, da imamo en Božičkov paket dovolj in naj darilci dobi nekdo, ki ga Božiček letos ne bo obiskal ali ga ne more obiskat ali zaradi kakršnegakoli razloga letos ne bo obdarovan. Pa sem dobila veliko porcijo. Naletela sem na nerazumevanje. Ocenjena sem bila kot nehvaležna. Da ne cenim dela tistih, ki to organizirajo in podobno.
Ja dajte no!
Ali res nikjer ne obstaja nihče, ki si božičnih daril ne more privoščiti? Vsakodnevno poslušam o revščini, o otrocih, ki si ne morejo privoščiti šolske malice, o takšnih, ki nimajo za nova oblačila, o takšnih, ki lahko božična darila le sanjajo s solznimi očmi. 
V tem času, še vedno lahko slišim, da sem nehvaležna, če se darilu odrečem in ga namenim nekomu drugemu???

Naša mladička sta prej razumela sporočilo, kot odrasla oseba, s  katero sem govorila in seveda pričakovala da bo navdušena.

Ali bosta naša mladiča zdaj kaj na slabšem, bosta nesrečna, bosta imela dolgoročne posledice in slabšo psihično stabilnost, ker sta Božička videla enkrat, ker sta darilo prejela enkrat.

S takšnim razmišljanjem bomo težko napredovali, spreminjali stvari, odpirali srca. Mogoče sem dobila pa še eno potrdilo, da je treba po 30 letih staro gardo res zamenjati.
Res sem razočarana.

Komentarji

  1. Danijela, saj si lahko razočarana,....pa še mnogo drugih stvari obstaja za katere bi se lahko reklo, da so skregane z zdravo kmečko logiko,....lepo razmišljaš! jaz bi na tvojem mestu vzela darilo in ga sama osebno podarila nekomu v svoji bližnji okolici,...no mogoč bi blo pa tud to narobe razumljeno, hmm,..
    Lep pozdravček!
    Petra

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz se popolnoma strinjam s teboj in čeprav nimam otrok, dobivam ošpice, ko samo poslušam na koliko Božičkov in dedkov mrazov in Miklavžev gre, je že bil, še bo šel. Že ta tumbarija, ne morem drugače reči, s tremi možmi mi je povsem adijo. Otroci so povsem zmešani in enostavno toliko daril se mi zdi absolutno preveč. Jaz enostavno ne vem, kaj bo s temi današnjimi mladiči, ko bodo odrasli. Bojim se, da bodo le redki posamezniki imeli odnos do okolja, drugih in do stvari :(

    OdgovoriIzbriši
  3. Ufff, spet ena zgodba, ki globoko razočara. Tudi mene bi enaka zgodba razočarala. Res nimam svojih otrok, pa vendar bi na tvojem mestu razmišljala enako. Že tako so se vse ti dobro možje razmnožili kot gobe po dežju, potem pa dejansko otroci pričakujejo darilo do čisto vsakega, ki pride naokoli. Groza. Vse te stvari postajajo totalno razvrednotene.

    Pozdravček iz Gorenjske! :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Se podpišem pod vse kar si napisala. Na začetku, ko je bil prvi še mlajši sem naredila točno to napako - Miklav, Božiček, Dedek mraz, v službah, doma, pri babici, v vrtcu, ... Da ne omenjam, da ima decembra tudi rojstni dan. in ko je prišel januar, je bil čisto zmeden, da kje so še darila, zakaj nihče nič več ne prinese... Ravno zaradi tega, dobijo pri nas sedaj eno res mičkeno malenkost na Miklavža (max. knjigico, suho sadje in kakšen bombonček), in za Božička doma in pri babici. To je to. V službo jih ne peljem, k možu tudi ne... če kaj vseeno dobim, spravim in med letom presenetim. Tako da te čisto zastopim in podpiram.

    OdgovoriIzbriši
  5. My dear, do u have facebook?????
    I wish You A Very Good Christmas

    OdgovoriIzbriši
  6. Lepo, da imaš tako trdno voljo in da te obsojanja ne odvrnejo od dobrih namenov. Enkrat, enkrat bodo razumeli, zato je prav, da vstrajaš pri svojem prepričanju in občutkih.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave