Plešoči vikend/ Dancing weekend


Dragi prijatelji (realni in virtualni). Vsak dan se učim, kako pomembno in predvsem pametno je ceniti dneve in trenutke, ki so nam podarjeni. Kako neumno se je obremenjevati s stvarmi, ki širše gledano nimajo nobene teže, čeprav so v danem trenutku nepremostljive. 
In kaj počnem v zadnjem času, da sem tako optimistična?

Dear friends (virtual and real). I learn every day, how important it is to appriciate every moment, day and minute, that is given to us. How dumm it is to bother ourselves with things that don't give the real importance to life. But they gave us real head akes.
And what I do lately, that I'm so optimistic?




 Pravzaprav se mi ne dogaja nič takšnega, kar bi mi vlivalo optimizem. Še danes točno ne vem, ali bom imela službo septembra ali ne. To je velika ovira, ki pri poglobljenem razmišljanju potegne za seboj verižne težave, povezane predvsem z materialnim svetom. A, ker jaz nisem tako materialno naravnana in moj hišni samec velikokrat pravi, da živim v sanjskem svetu in bi najbrž lahko živela od zraka, imam dnevno občutek, da bo vse vredu.

Actually , It's nothing to be so happy about. I still don't know if I will have my job in september or not. This is quite a big probleme. But I'm not so materialistic I usually don't see the problem so big. My Dear always says, that I'm living in clouds and that I could live from air.



 Ko sem pred tremi leti pustila službo za nedoločen čas in odšla z družino v tujino, sem izbrala izziv namesto trdnih tal v ljubi mali deželici. Ko smo se pred letom dni vrnili iz Nemčije, sem se zavedala, da bo s službo težava. A težava je dobila tudi svojo potenco. In kljub vsemu...
Mi je v tem ponujena kakšna nova priložnost? Bom namesto vsakodnevnega večernega posedanja pred računalnikom s pripravljanjem dela za naslednje dni, mogoče posedela pri mizi s čopiči, barvami, lepilom, okrasnimi trakovi, papirčki in blagom pastelnih barv? In kljub temu bom naslednji dan videti spočita :))).

When I left my job three years ago and went to Germany, choose my familly over peacefull and stabile life here, I knew I could have problems with job, when I come back. Now it has been I year when we came back to Slovenia. And the problems are here. And me....I'm still optimistic. Maybe there is another chance for me in that? Maybe I will change my evening work with papers and computer for next school day, with colours, paintbrushes, glue, papers...? And still I will look great next day :))).



Življenje nam ponuja ogromno priložnosti, novih situacij, izzivov, da bi nas prebudilo,  premaknilo, razjezilo in naučilo. Zakaj jih ne bi izkoristili in poiskali v njih dobro. Zakaj ne bi zaplesali ob vsakem stresnem trenutku in si rekli, ej nova priložnost! Jupi! Smo zmožni?

In še nekaj.
Ples osrečuje, prebuja življenje v nas. Čeprav se marsikomu zdi, da ne zna plesat, da nima ritma, da mu "miganje" ne gre. Resnica je, da se le bojimo odziva okolice. 
Jaz pravim za ples enako kot svojim, šolskim in še katerim mladičem pri likovnem ustvarjanju: Ni lepih in grdih izdelkov. Če je prišlo iz tebe je edinstveno.

Migajte, odprite zaprte ventile, spustite zategnjene zavore. Privoščite si sproščen vikend, teden, mesec, leto. Užijte vsak dan posebej.
Naj bo vaše življenje podobno vzkliku in ne dolgočasnemu pojasnilu. ♥ 


Life is giving us a lot of opportunatys, challenges, new situations to wake us, to move us, to make us angree, to learn us something. Why not to use that and take something good from it. Why not to dance in every stress situation and say to ourselves, hey, this is a new chance! Jupy! Can we do that? 
And something else.
Dancing make us happy, is waking our energy. I know a lot of people that don't like to dance and thing they don't know how to dance. The truth is, that they are affraid of the reaction of the surroundings. I say for the dance like I say to my littleones in pupils and friends: There is not beutiful and ugly work. If it came from you it's unique.
So move yourselve, open a velve, release a handbreak. Have a relaxed weekend, week, month, year. Enjoy every moment.
Let your life be like a screem, not like a boring explanation.♥

Komentarji

  1. Imenitno si napisala! Podpišem vsako misel!
    Ni pa vedno lahko, zato so taki zapisi še toliko bolj pomembni!
    Lepo bodi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ni pomoću google translatora nisam najbolje uspjela shvatiti post, ali mogu reći da je lijepo biti optimističan i da je predivan ovaj rad! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Čudovito si napisala! Jaz sem mnenja, da je vsaka stvar za nekaj dobra, čeprav se sprva ne zdi tako. Prepričana sem, da se bo zate vse prav obrnilo :) Čudovit vikend ti želim!

    OdgovoriIzbriši
  4. Lijep post i prekrasne vikend-ples slike...

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlično napisano! Marsikdo izgubo službe jemlje kot slabo in ne kot izziv. Ko izgubiš službo so ti vse poti odprte. Samo gledati je potrebno. Tudi jaz sem bil na tem, ko sem dal odpoved v redni službi po 15. letih. A mi še danes ni žal. Ko naenkrat nisi več vezan na tisto "švicanje" do poznih večernih ur, neprespanost in stres, je idealna prilika začeti kaj novega, kar te veseli,kar znaš. Je pa res, da je težje, če si močno vezan na materialne dobrine. Jaz na srečo nisem, tako kot ti. In to je velik plus.
    Ker imaš znanje, voljo in željo, me zate ne skrbi. Vem, da bo vse OK. ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene večkrat doma zamika in malo zaplešem ali pa vsaj zapojem na ves glas, to me zelo sprosti :))) Prav imaš, treba je biti in ostati optimističen in ne dovoliti, da te trenutki nemoči uničijo. Jaz držim pesti, da se ti izteče tako, da bo zate osebno najbolje. Meni je trenutno čudovito, čeprav posel ne gre kot bi moral, ampak če odmislim materialno, je vse ostalo sama perfekcija :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Najprej moram , moram pohvaliti tole plesalko, joj kako mi je všeč, pa še ples med rožicami, ni lepšega.
    In ja tako lepo si napisala, da bi težko kaj dodala.Držim pesti, da se izteče tako, da bo zate najbolje.Lepo bodi!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja, so taki časi, ko moramo iz dneva v dan postavljati vprašanja, ki si jih naj ne bi. Jemlje energijo. Zaplesati in odplesati v svet, ki ti je všeč, je včasih res najboljša rešitev.
    Tudi jaz ti želim svetlo prihodnost in čim manj skrbi. Ostani optimistična!

    OdgovoriIzbriši
  9. V bistvu je res tako, optimizem in pozitivno gledanje pomeni lažje spopadanje s težavami in svetom. Pogled z druge perspektive. Je pa včasih prekleto težko.
    Pikapoka pa spet - prekrasna. Verjamem, da bo vse prav.

    OdgovoriIzbriši
  10. Pod tvoj zapis skoraj da ni kaj drugega zapisat, kot: Amen :)
    Ja.. vsak konec prinese nov začetek. In čeprav nas je ponavadi strah, lahko v spremembi uživamo.. če si le dovolimo.
    Tvoja plesalka pa deluje super sproščeno, zadovoljno, optimistično. Da bi nas le več bilo takih.

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala za zale lep zapis, ki je lepa vzpodbuda..tudi tebi vse lepo

    OdgovoriIzbriši
  12. So beautiful. I just came across your blog and loved it. Will be visiting often.Good for you for positive attitude.Thx

    OdgovoriIzbriši
  13. Želim ti sreću i uspjeh u rješenju situacije koje očekuješ! Na žalost, svuda je jako teško, a poslovi vezani uz kreativnost.. uh.. :(! Crteži mi se jako sviđaju. Samo nastavi raditi u pozitivnom duhu! pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  14. Sad sam sve pročitala - predivne riječi! Samo ostani takva kakva jesi i sve će ti se želje ostvariti!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave