November je tu /November is here


In obrnilo se je zelo na hitro. Od zdaj naprej merimo čas le s  številom novoletnih dekoracij, voščilnic in darilc, ki jih želimo priskrbeti. Ali ni zares smešno, kako je naš ustvarjalni um naravnan. Ne rečem, da reklamno nastrojena okolica nima nič pri temu, a če želimo do naslednjih praznikov vse postoriti, izdelati, pripraviti, je zdaj zadnji čas, da začnemo. 
Papirni odvisniki, se bodo/bomo lotili zimskih motivov in vrteli strojčke, nožke, škarje in lepila, da bi izdelali najbolj izvirno božično-novoletno voščilnico. Ostali se bomo trudili še z okraski za smrečico, stenskimi ali stropnimi okraski, namizno dekoracijo in prazničnim pecivom. Toliko za razmišljat in še enkrat toliko za postorit. Pa kljub temu, vas vprašam. Ali ni čudovit predpraznični čas? Meni je pravljičen, z dodatkom cimeta in adrenalina.


Že veste, kakšna bo letos vaša smrečica? Prava, visoka 2 metra? Lesena, steklena, plastična?
Mi smo v preteklih počitnicah gradili svoje mini smrečice iz stklenih koščkov, ki smo jih našli na plaži. Obsijane z večernim soncem so bile najlepše in otrokom so vedno najlepše takšne majhne, samo njihove in takšne, ki še vedno dopuščajo prosto pot domišljiji.




Torej, že imate svoj novembersko-decemberski navdih? Že veste, kaj in kako boste ustvarjali?

Komentarji

  1. Res je hecno, ali pa tudi ne. Zame se predpraznične priprave tudi začnejo v novembru. Glava prepolna idej, na koncu mi sicer zmeraj zmanjka časa za uresničitev vseh, pa kljub temu. Ustvarjalno zagotovo najlepša meseca v letu. Prav pravljična.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sicer komaj čakam na decembrsko vzdušje (sploh v Lj), a kakšnih posebnih idej nimam. To je pri meni bolj stvar hipnega navdiha. Ne vem ne kaj in ne kako bom ustvarjala. Vem pa komu bom težila, da bi skupaj ustvarjala. Bom sitna teta. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Se popolnoma strinjam. Ceprav je veliko dela, je ta predpraznicni cas najbolj cudovit in vznemirljiv. Iz vsekakor je treba zaceti zdaj, ce hocem spraviti skozi vse ideje. Nekaj idej za darilca se mi ze plete po glavi, ampak se bo treba napeti mozgane. Smreka pa je pri nas ze nekaj let umetna, ker ne gre drugace. Ampak te so zdaj res ze lepe in kar se mene tice mora imeti vsaj meter in pol. Kako so krasne te mini smrekice iz kamna.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz se zaenkrat še delam, da so december in vsa pripadajoča praznovanja še zelooo daleč. Potem pa vse v zadnjem trenutku delam - itak. Nastane panika, pa ni časa,... Takrat si vedno rečem, da naslendnje leto bo pa drugače. Ampak saj vemo, tisto o zarečenem kruhu. :)

    Luštne fotke.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave