SREČNOVEMBER/ Luckyvember

Brskam po netu, poslušam okrog sebe in povsod več ali manj isto: " Joj, pa je november, joj sivina, joj, slabo vreme, joj mraz, joj...joj..."
Neverjetno kako smo nagnjeni k pesimizmu, kako hitro spregledamo lepe strani in lastnosti ter opazimo slabo in slabše. Zapomnimo si negativno in pozabimo pozitivno. Ljudje smo res neverjetni. So nas tako naučili, smo to prinesli s seboj? To nezadovoljstvo!

V zadnje pol leta sem se marsikaj naučila. Lahko bi rekla natrenirala, ker to je res trening. Videti v vsakem pozitivno, prenehati z iskanjem razlogov za negativna dejanja, ceniti podarjene trenutke, ure, dneve, tedne, se zahvaliti za mesece  in leta. Vam povem, da je to en hud trening. Tako kot takrat, ko greš po dolgem času v fitnes in si odločen da boš zakrnelo telo spravil v pogon. A na koncu si zadovoljen, z nasmeškom na obrazu in pozitivnim pogledom na svet.




 Obrnimo se okrog sebe poiščimo razloge za nasmešek. Polno jih je, če le odpremo oči.




Bodite srečni, tudi če je november, tudi če je vse manj listov na drevesih, tudi, če so oblaki predvsem sivi, tudi če vas zebe v prste na nogah, tudi če mimoidoči ne odzdravi, tudi če se vam kaj na štedilniku prismodi.:))

Vse se zgodi z razlogom.

Dobrodošel Srečnovember :))♥

Komentarji

  1. Tega "negativiziranja" in "pesimiziranja" gotovo nismo prinesli s seboj. Samo otroke poglej... kdo bi to bolje vedel, kot ti? :)
    In - res je. Ljubezen je vse, kar potrebujemo <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Kjutike lepe in polne ljubezni. So mi kar polepšale dan in prinesle nekaj energije.

    OdgovoriIzbriši
  3. Iiii kako lepe, "čiste" so... Jaaa za dežjem zmeraj posije sonce in za novembrom pride december, poln čarobnosti in januar, ko praznujemo roj. dni, jih nadaljujemo februarja in marca in pride april, ko bom postala čisto taprava teta in maj, ki nas že spet razvaja z dolgimi dnevi, sončkom, pikniki. In junij, ko se potihem veselimo počitnic, julij se prikrade tik tak in Pašman prihajamooo. Avgust je super, ker je še sigurno kak dan dopustniški in september poln pričakovanj. Oktober, trgtve, priprave na zimo..evo pa se obrne leto. V sivini prižgem svečko, kanem v izparlnik kapljico ali dve olja, spečemo kaj, skuhamo čaj. Samo malo se potrudimo in počnemo tiste stvari, ki jih poleti ne... Uživaj Srečnolonica :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, res hvala za tale optimističen zapis. Si ga bom kar sprintala in ga v novembru večkrat prebrala. Prepričana sem, da mi bo koristil.

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobro si tole napisala in jesen zagotovo ni dolgočasna in samo siva. Sem pa tudi jaz že nekaj časa v podobnem stilu treninga in odlično se obnese :) Res preveč časa porabimo za jamranje, namesto da bi uživali v času, ki nam je na voljo. Zagotovo tudi ti dolgi večeri nudijo več časa, da se poglobimo vase in da se posvetimo tistim stvarem, ki jih radi počnemo, tudi ustvarjanju. Te tvoje Srečnolonice so čudovite in zelo zgovorne.

    OdgovoriIzbriši
  6. Res je, pesimizma smo naučeni. Samo treba je malo vaje in vztrajnosti, pa se spremenimo v pozitivčke. Meni je pomagla knjiga Preprosto bogastvo in kar nekaj časa sem vsak dan naštela vsaj 5 stvari, za katere sem tisti dan hvaležna. In prav na take sive dni je težko najti kaj pozitivnega. Pa se da. In potem ti to kar naenkrat preide v kri.

    Hvala ti za ta zapis.

    OdgovoriIzbriši
  7. .. na tvom je blogu uvijek pozitivno i veselo! Ove slike i tvoje slatke bubamare rastjeruju svaki pesimizam i nezadovoljstvo! Pozdravčić! :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave