135 let neke šole/ 135 birthday of a school


 Pretekli mesec je bil namenjen in miselno naravnan na obletnico šole na kateri delam. Šola je majhna, ovita v čarobno rumeno barvo, sedi na griču, kar ji daje še posebno lepoto.
Iz njene lepote je zrasla ilustracija, ki se je spremenila v znak šole. Ponosni smo.


Past moth was all about our old school anniversary. School is small, painted in yellow, sitting on the hill. 
New illustration has grown from her beauty. Now is a school simbol that we are proud of.


 Obletnico smo s prireditvijo, ki so jo obiskali tudi nekateri državni predstavniki, obeležili zadnjega maja. Za vsako prireditvijo stoji kup (kaj kup, gooora!) pripravljanja, organizacije, ljudi. Poleg šolskega tria (več nas na šoli ni), so nam na pomoč priskočili krajani, ki so z veseljem brskali po svoji arhivih in marsikateremu se je utrnila solza ob pogledu na stare fotografije, na katere so že pozabili. To je njihova zgodovina, njihova preteklost, njihovo življenje. Bili so čudoviti!


We had cultural event on this old school anniversary, that we've prepared ourseves. There was a lot of work, organization, people. Our school trio was not enough. People in the village were more than happy to help. Some of them have cryed over the photos, that they've forgotten about. That is their history, their past, their life. They were wanderful. We are so greatfull to work in such a place, with so many love.


Vsak obiskovalec je bil deležen majhne pozornosti. Uganete, kaj se je skrivalo v notranjosti? Hm? Nekaj, kar je značilno za vas, v kateri stoji šola.

Zdaj potrebujem kak dan zasluženega počitka. Več je seveda nemogoče.:)

Every visitor got a little present at entrance. Can you guess whta's inside? Hm? It's something, that the village is recognisable of.
Now I need at least a day off.  More it's just impossible. .)




Raste mi griček in trav'ca zelena,
na gričku je hiš'ca, hiš'ca rumena.
V hišici notri veselja čez vse,
otrok pa nosi štiri vog'le. 
(D.H.)



Komentarji

  1. Prekrasno, kakav događaj!

    Krasne fotke!

    Tebi pusa i veeliki pozdrav. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Dolgo tradicijo ima, nekaj nepredstavljivega bi bilo, če v jeseni ne bi odprla svojih vrat! Uživaj v vikendu, ki je pred vrati!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super znak šole in res častitljiva obletnica, kaj se skriva v paketku pa žal ne vem. Nam boš izdala?

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovito izgleda!
    Sem se že spraševala kje je srečnolonica, pa sem potem ugotovila, da se skriva pod klobukom; dobro si tole narisala :-))

    OdgovoriIzbriši
  5. Uauu super obletnica in čestitke za logotip...le kaj se skriva v darilcih? :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo prisrčen in zgovoren znak si ustvarila, čisto v tvojem prepoznavnem lepem slogu. Srečna šola, ki te ima, lepo, da znajo izkoristiti tvoj ustvarjalni potencial. LP:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Sounds so special...what a sweet place.

    Have a good weekend
    Hugs!

    OdgovoriIzbriši
  8. Zelo mi je všeč ta tvoj ustvarjen logo, v sebi ima veselje in igrivost, ki je tako značilna za otroke. V tako šolo bi še jaz enkrat šla :)) Niti slučajno mi ne pade nič na pamet, kaj bi se lahko skrivalo v darilcu. Ti pa si le privošči malo oddiha.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave