Hamburg 3. DEL- Miniatur Wunderland

Ko je naš samec doma predlagal ogled mini wunderlanda v Hamburgu, sem zavila z očmi in rekla, oh, še en mimimundus! Točno tako.
O, pa kako sem se uštela! Res je en mini, ampak je totalno "wunder". Noro! Vsi smo bili navdušeni nad tem mini čudovitim svetom, ki ima 200.000 mini prebivalcev. Po njem vozi 820 vlakov, 4000 avtomobilov in ladij. In ko na to mini deželo pade noč (to se zgodi vsakih 15 minut), se prižge 300 000 lučk. Takrat nastopi oooooo, aaaaa, mmmm... Res lepo.


V mini svetu lahko potujete  po Avstriji, Švici, Skandinaviji, Združenih državah, osrednji Nemčiji, obiščete mini Hamburg in Knuffingen.







Na skandinavskem delu mini sveta je uporabljeno 30.000 litrov vode.


Ameriški del v vsem svojem "blišču".



In še Hamburg v malem...


Za konec pa jagoda za nogometne navdušence.



Prikazala sem vam le nekaj boljših fotografij, ki so uspele nastat v tisti gneči, radovednih in navdušenih obiskovalcev. Da imate še vi, moji bralci, malo predstave.
In vsi ti navdušeni obiskovalci (vključno z nami) so čakala v dolgi koloni najmanj pol ure, da so lahko vstopili v ta svet čudes na 4000 kvadratnih metrih razstavne površine. V fazi čakanja obiskovalce animirajo posnetki wunderlanda in zakulisja ter prijazno strežejo dekleta z osvežilnimi napitki in kavicami (seveda ne zastonj). Si pa ne predstavljam, da bi tam stala sredi julija v največji vročini. Mislim, da bi obupali. Še sreča, da smo šli prej. :-)

Še več na strani www.miniatur-wunderland.de  .

Komentarji

  1. O, to pa je nekaj zanimivega:))) Doma imam še vedno par nesestavljenih hišic in letal, ki čakajo na boljše čase. V Nemčiji pa je miniaturna železnica sploh zelo priljubljena.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Your comment is my feedback. Thank you for your visit.

Priljubljene objave