Moja fotografija
Observer,searcher,collector,keeper,remaker and maker.Lover of different in things and people. Take time, look, borrow an idea, but please link back.Every idea on the photo and photography itselfe is work of only my imagination. Opazovalka,iskalka,nabiralka, shranjevalka,predelovalka in izdelovalka. Ljubiteljica drugačnosti v izdelkih in ljudeh. Vzemite si čas, preglejte, komentirajte,si kaj sposodite,avtorja in povezavo nazaj na moj blog pa naprej "suflirajte".Prosim, ne podpisujte se pod idejo,ki ni vaša. Ideje za izdelke in fotografije objavljene na tej strani so zrasle na mojem zelniku, torej so plod izključno moje domišljije.

torek, 19. april 2016

UČNI PRIPOMOČKI/ Teaching tools


Poleg ustvarjalnosti z barvami, je fino občasno ustvariti tudi kaj za šolo. Stotični kvadrat na fotografiji je nastal čisto spontano, saj je bilo mladički potrebno razložiti predstavo števil do sto, ker je bila dalj časa odostna od pouka. Kakopak, sem se obrnila okrog sebe, zagledala posodico z zamaški, ki jih že dolgo hranim in zgodil se je tisti moment, ki je v risankah prikazan z žarnico nad  glavo. 
Obstajal je samo en problem. Ali bo dovolj zamaškov?
In sva šli štet.


Ja, našteli sva sto pet enakih zamaškov. Neverjetno.
Nastal je izredno uporaben stotični kvadrat, izdelan iz recikliranega materiala. Torej, dvakrat hura! Mogoče ga še kdaj uporabim v šoli z učenci. Mogoče. Če me bo šola še hotela. Če bom jaz še hotela šolo. Če bom hotela še ta sistem.
V vsakem primeru pa ustvarjalnost zmaga.

sreda, 13. april 2016

POMLADNO ČIŠČENJE IN OKROGLE ŠTEVILKE/ Spring cleaning and round numbers

Vsak dan vstanem in spremlja me rutina dejanj in postopkov. Trudim se, da poskrbim zase z eno limono na vsezodaj. Ugotovila sem, da paše mojemu želodcu in moji prebavi, ugotavljam pa, da paše tudi mojim očem. Njena žareče rumena barva me navdaja z energijo, z voljo po novem dnevu in novim podvigom. Vse ostalo, kar se mi čez dan zgodi, so malenkosti, ki prispevajo k zgrajenem stolpu ob koncu dneva. Ta stolp včasih stoji trdno in pokonci, prepogosto pa postrani in nestabilno. Nikakor mi ne uspe, dneva izkoristiti in izpeljati po vseh svojih zahtevah in načrtih. No ja, sama nisem oseba velikih načrtov, bolj velikih sanj. A uresničene sanje brez načrtov očitno ne pridejo.
Predkratkim sem prisostvovala čudovitem seminarju in predavanju, kjer sem se lahko zazrla vase in  preverila svoje občutke, samozavest, razloge zakaj nekaj je in zakaj česa ne zmorem. Definitivno so se mi odprli novi  pogledi na samo sebe in na svet okoli mene. Veliko pospravljanja me čaka. Predvsem na lastnem podstrešju, če želim začrtati pot, ki mi bo prinesla zadovoljstvo in srečo. 


Pa saj je pomlad namenjena pospravljanju. :))

Med vsem pospravljanjem zadnje čase tudi veliko pesnim, za prijatelje, ki praznujejo okrogle številke. Rime mi gredo dobro od rok in z zanimivimi podatki iz življenja spesnim šaljivo pesnitev. Pod prste pa mi pride tudi nekaj papirja, da izdelam XL voščilnico.
Nazadnje je nastala ena takšna polna bleščic za prijateljico, ki ima rada vse to rada.


Ne vem, kaj bi povedala o okroglih številkah in starosti. Nekaterim  te delajo težave, začnejo drugače razmišljati, se celo obnašati drugače, delajo ekstremne stvari, razmišljajo o minljivosti življenja in celo o koncu. Rojstni dan bi moral biti nekaj, česar se veselimo, saj se spominjamo dneva, ko nam je bilo podarjeno življenje, ko smo dobili možnost raziskovati svet.
Trideseti rojstni dan sem preživela v bolnišnici, ker sem rojevala prvega sina. To je bilo perfektno darilo in lepo zaznamovana okrogla številka. Naslednja me čaka že čez nekaj mesecev in če bo tako pozitivno posebna kot je bila prejšnja, se jo že veselim. 

torek, 05. april 2016

Z objektivom ustavim čas/ Stopping time with camera


Včasih je dovolj, če zamenjam prostor, pa se zdi, da sem zamenjala tudi čas.
To se mi vedno zgodi na morju.
Izredno sem srečna in hvaležna, da lahko vse to počnem več kot enkrat na leto.
Related Posts with Thumbnails