Moja fotografija
Observer,searcher,collector,keeper,remaker and maker.Lover of different in things and people. Take time, look, borrow an idea, but please link back.Every idea on the photo and photography itselfe is work of only my imagination. Opazovalka,iskalka,nabiralka, shranjevalka,predelovalka in izdelovalka. Ljubiteljica drugačnosti v izdelkih in ljudeh. Vzemite si čas, preglejte, komentirajte,si kaj sposodite,avtorja in povezavo nazaj na moj blog pa naprej "suflirajte".Prosim, ne podpisujte se pod idejo,ki ni vaša. Ideje za izdelke in fotografije objavljene na tej strani so zrasle na mojem zelniku, torej so plod izključno moje domišljije.

sreda, 17. februar 2016

RAST USTVARJALCA/ Grow as an artist

Če hočeš rast, moraš začeti na začetku in začetki niso nujno slabi, mar ne.
Hvala za pozitivna mnenja in odzive, ki sem jih dobila tako in drugače. 

If you want to grow, you have to start at the begining.


Verjamete v Srečnolonico? 
Verjamete, da se pozitivna energija ustvarjalca in lika prenaša na gledalca, kupca, novega lastnika? 
Se vam zdi, da je to le izmišljen larifari?

Ena likovna strokovnjakinja mi je nekoč dejala: "Ko najdeš sebe, se rodi izdelek, ki ga čutijo tudi ostali". Torej, narejeno iz srca, ni tako iz trte zvit rek, res pa je, da je velikokrat uporabljen in zato že malo zguljen. Kako najti sebe in si zaupati, da delamo dobro, pa je zgodba zase, ki zahteva veliko dokazovanj, potrditev, zaprtih vrat, negativnih odgovorov... 
Prepričana sem, da je skoraj vsak ročnodelec, literarni ustvarjalec, umetnik šel skozi težke faze, da je bilo njegovo delo priznano in cenjeno. Brez vztrajnosti, odločnosti, predvsem pa brez velike ljubezni do tega kar počnemo, bi cepetali na mestu. Zato delamo in puščamo sledi.Dragi moji ustvarjalci, z veseljem bom prebrala vaše začetne izkušnje.

Do you belive in A Luckybug? Do you belive, that positive energy of an artist and the character can transfere to a viewer, buyer or a new owner? 

Once an artist said to me, that, when you find yourselfe, a product will be born and it can be felt by others. Well, made from the hart doesn't sound so imaginative, right? How to find yourselfe, trust yourselfe, that we are doing a good job, is another story. This story takes a lot of averments, approvals, closed doors and negative answers. I am pozitive, that every artist has walked through rough and difficult phases till he found a appropriate approval of his/her work. So, without persistence, determination and a lot of love to our work, we would rest on one place. That's why we work and leave traces.

My dear co-artists I would like to read your experience and your stories about this topic.


ponedeljek, 08. februar 2016

Prelomnica/ Turning point

Menda smo zajadrali v leto opice.
Ne glede na to v kaj verjamemo in česa ne, je vedno luštno, da imamo nekaj, za kar se oprimemo, ko je treba. Zvezde v levem kvadrantu, planeti v deveti hiši, polna luna, mrk, krajec, poravnani ali nazaj se sukajoči planeti. Vse so odlični odgovori ali razlogi, mogoče celo izgovori za naše ideje, dejanja, obnašanje in odločitve. 
Meni te zadeve vedno pridejo prav, a jih ponavadi preberem, ko je vse že mimo in doživim AHA moment. Ne vem, koliko bi mi pomagalo, če bi imela izdelano karto, napoved dogodkov in mogočih dejanj. Bi se odločala drugače? Bi želela stvari spremeniti? Mogoče. Mogoče pa bi se vse odvijalo v smeri, ki je bila začrtana.


Pred mano je prelomnica. 
Pred mano je nekaj, kar sem si pravzaprav po tihem želela.Pravijo, če si nekaj močno želiš, se ti uresniči, to vedno pravim tudi otrokom v šoli, in moja želja je bila očitno izredno močna. Kljub temu je novo in novega me je strah. In drugače je, če sam sprejmeš odločitev, kot če te v spremembno pahnejo drugi. Kot, da bi vedeli, in bi rekli, zdaj, tukaj, pojdi in zaplavaj.  
Težko je neomajno verjeti v sebe, si zaupati in se imeti rad. Učim se iz dneva v dan. Krasno pa  je govoriti o tem, svetovati nekomu, predavati, imeti vse znanje tega sveta, a zase bom vedno najslabši zdravnik, psiholog in svetovalec. Trenutno sem zasuta z vprašanji tipa KAJ PA ČE. In teh se res zelo težko znebim.


Opica je zanimiva in zabavna žival. Upam, da bo takšno tudi moje, ne samo kitajsko leto. 
V upanju na najboljše odločitve, vas pozdravljam do naslednjega pisanja.

Related Posts with Thumbnails