Moja fotografija
Observer,searcher,collector,keeper,remaker and maker.Lover of different in things and people. Take time, look, borrow an idea, but please link back.Every idea on the photo and photography itselfe is work of only my imagination. Opazovalka,iskalka,nabiralka, shranjevalka,predelovalka in izdelovalka. Ljubiteljica drugačnosti v izdelkih in ljudeh. Vzemite si čas, preglejte, komentirajte,si kaj sposodite,avtorja in povezavo nazaj na moj blog pa naprej "suflirajte".Prosim, ne podpisujte se pod idejo,ki ni vaša. Ideje za izdelke in fotografije objavljene na tej strani so zrasle na mojem zelniku, torej so plod izključno moje domišljije.

torek, 26. marec 2013

OTROŠKO USTVARJANJE/ KIDS CREATIVE


Poznate tiste posode, ko si omislite hrano za domov. Se spomnim še iz študentskih časov, ko smo si naročali to in ono na študentske bone za domov.  Tovrsten material pa je uporaben tudi v ustvarjalne namene. Uporabimo ga kot odlično podlago- matrico za tiskanje. Z ostro ošiljenim svinčnikom izdelamo preprost vzorec.


Z ostro ošiljenim svinčnikom izdelamo preprost vzorec tako, da nastajajo udrtine. Nastalo osnovo za tiskanje premažemo z ustrezno barvo. Odvisno od površine na katero želimo tiskati.
Mi smo se z malčki lotili tiskanja na platnene torbe in tako izdelali lepo darilo ob materinskem dnevu. Ob tem smo uporabili barve za tekstil. 


S temperami pa smo tiskali na papir. Vzorce so malčki dopolnili s poljubnim zelenjem :) .
 Malo drugačen in preprost način, ki ga lahko preizkusite tudi sami. 
 

petek, 22. marec 2013

Nov sejem v Ljubljani-FairArt/ New fair in Ljubljana FairArt

Končno sem se odločila in preskočila pokrajinske meje sejmovanja in se odpravila v Ljubljano.  Organiziran je bil namreč popolnoma nov sejem FairArt, ki se je dogajal v prostorih Konzorcija za glasbo in balet. Moram proznat, da sem bila kar malo vzhičena, kako bo, kaj bo, kdo bo.... 

Tukaj pa nekaj utrinkov samega sejma.

I finally decided to go to a fair out of my region. I went to Ljubljana, the capital city. There was a fair called FairArt, with 60 and somenthing artists. I must say it was very interesting and full of positive energy.
Here I'll show you some photos that I took.
 Tole je lepa bera izdelkom organizatorice sejma Marjane Cajhen.

 This is the work of Marjana Cajneh, organizer of FairArt.
 Čudoviti mozaiki, ki si jih lahko omislite tudi v interierju. 

Beautiful mosaiks, that you can have also in your interior.


Imeli smo tudi D.J.-ko.

We also had a DJ.


 Urškin raj že gotovo poznate s kvalitetnimi ljubkimi tekstilnimi izdelki.

Here is my friend Urška with her fine sewn owls, rabbits and more.

 Moji prisrčni sosedi na levi Neža Cankar z dodelanim nakitom in 100% Suzi s 100% akvarelčki in broškicami.

My nice neighbours on the left.


Tukaj pa je moja stojnica z nekaj zakladki :) .

And here is me with my work.
Ker je bil sejem nov in ne še tako prepoznan, je bilo obiskovalcev in kupcev malo. Kljub temu je bilo doživetje na mestu in pozitivno vzdušje z zagonom za naprej.

Because the fair is new, there was not so many visitors. But there was no place for bad mood, the air was full of positive energy and I got a lot of positive critics, so I can fly on my wings to my nexst projets :) .

ponedeljek, 11. marec 2013

Spominska knjiga in nagrada /Memorry book and an award


Spominske knjige so nekaj, kar imajo otroci zelo zelo radi. Občutek, ko pisan zvezek potuje iz rok v roke, ko vsak vanj doda košček sebe. Neprecenljivo. Zelo rada sprejmem spominsko knjigo in v njej na eni strani pustim svoj pečat.
Jaz še vedno hranim svojo, ki sicer navzven ne izgleda nič posebnega. Temno zelene trde platnice in konec. V notranjosti pa se skriva celo moje otroštvo, prijatelji, sošolci, učiteljice, sosedi...Neprecenljivo.
Tudi moji mladički jo radi listajo. Takrat je potrebna razlaga, hkrati pa se odpirajo spominski predalčki in ven priskačejo posebni občutki, smešni dogodki, stare podobe. 

Če vam ponudijo spominsko knjigo, jo vzemite v roke in popišite ali porišite eno stran. Lastniku bo veliko pomenilo, vi pa boste naredili dobro delo. 


Memory books are something that kids love very much. It's a priceless feeling, when this book travels from hand to hand and everyone leaves a part of him/her inside. I love memora books and I accept them gladely.
I still have miown. It's nothing speciall from outside but inside is whole my childhood, my friends, teachers, neighbours... Priceless. Even my youngones like to go through it. 
If anyone offers you a memory book, just take it and write or draw one page. It will mean a lot to an awner and you'll do a good work.Trenutno se nahajam v času virusov, ki se preko maldičev valijo name. Spretno se borim in čas ležanja izkoriščam za tipkanje po računalniku. Včasih se vprašam, kaj se je zgodilo z blogom. Kaj se je zgodilo z obiskovalci, ki so tako pridno komentirali. Nam je vsem zmanjkalo časa? Kako žalostno, mar ne? Nekateri so pobegnili na Pinterest, drugi na Twiter ali Facebook. Blog, na katerem pa je še vedno treba napisati in oblikovati nekaj lepih stavkov, pa je postal že presežek. Škoda.  
Da ne bi bilo vse tako pozabljeno, so se me spomnile Špela iz Culinary journey by me, Metuljčica in Nataša ter mi poklonile tole nagradico, ki jo seveda z veseljem sprejmem in jo tudi delim naprej. Storite to tudi vi po teh pravilih, ki jih kopiram.

I'm in the time of viruses :( .  I'm fighting skilfully and I use time on the kauch for tiping on the computer. I ask miself, what happend to the blog. What happend to the visitors and comments? Are we all short with time? Haw sad is that. Someone is gone to Pinterest, someone to Twiter or Facebook and ther is not much word needed. 
And not to feel so forgoten :) , Špela from Culinary journey by me, Metuljčica  and Nataša   have remembered me and gave me this award.I accepted this award gladely and I'll share it with you. Here are rules how you could do the same.Tukaj so moji izbranci (here is my choice):
Anja 
Špela
 Andreja
Nataša
Branka


Here is a little about what the award is all about:

This award was designed to be a blog award in the "pay it forward" fashion. Once you've been nominated, you award it to five blogs that you like that have fewer than 200 followers, to encourage new visitors to visit these blogs.


The rules for accepting this award are:

You need to thank the person who gave you the award and link back to their blog. Post the award onto your blog. Give the award to five bloggers who you appreciate that have fewer than 200 followers. Leave a comment on their blog letting them know that you have given them this awesome award!

Next you need to PAY IT FORWARD!Related Posts with Thumbnails