Moja fotografija
Observer,searcher,collector,keeper,remaker and maker.Lover of different in things and people. Take time, look, borrow an idea, but please link back.Every idea on the photo and photography itselfe is work of only my imagination. Opazovalka,iskalka,nabiralka, shranjevalka,predelovalka in izdelovalka. Ljubiteljica drugačnosti v izdelkih in ljudeh. Vzemite si čas, preglejte, komentirajte,si kaj sposodite,avtorja in povezavo nazaj na moj blog pa naprej "suflirajte".Prosim, ne podpisujte se pod idejo,ki ni vaša. Ideje za izdelke in fotografije objavljene na tej strani so zrasle na mojem zelniku, torej so plod izključno moje domišljije.

petek, 25. november 2011

Prazničen kostanjev pogrinjek/Chestnuts table setting

 Bližajoči se december kliče po vzhičenju,  družinskih večerih, sladko slanih vonjavah, srčnem smehu, brezskrbnosti...Klic je glasen, a ga ne sliši vsak.

Stvari se vedno ne razpletejo tako, kot smo si jih zamislili. Zavozlamo se v lastnem vsakdanu, v mislih, ki si jih vsadimo v glavo in jih ne znamo izpustiti. Zapletamo se sami s seboj. Pozabimo živeti za danes, ker nas skrbi jutri. Pozabimo živeti zase, ker nas skrbijo drugi.  


 Kako zaželjeno bi bilo stikalo na človeških možganih, da bi lahko preklopili v pravem trenutku, pozabili skrbi v sekundi, živeli za trenutek, ravno v TISTEM trenutku.

Kako neverjetno težko se je boriti z mlini na veter, kako težko je premikati gore, kako težko si je upati, kako težko je priklicati pozitivno, ko se um utaplja v negativnem.


 A čisto malo je potrebno, da narišemo človeku nasmeh , da začaramo trenutek, da spremenimo dan. To nas izpolni. Negativno gre stran. Še znamo vse to, ali smo otopeli v robotiziranem vsakdanu?

 
Pravijo, da pozitivno prikliče pozitivno. Mogoče mi je to enkrat celo uspelo. Za 31 dni decembra pa se bom morala zelooo potrudit. Nekje se bo upam poznalo :).Izkoristimo trenutke, veselimo se drobnih stvari. Ustavimo čas in sedimo za mizo z družino, prijatelji. Jutri vedno počaka.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 Praznični čas bom danes posebej polepšala Andžici, ki jo je Random Generator izžrebal za prikupno nagrado, koledar z izvirnimi ilustracijami različnih nadarjenih umetnikov. Vse čestitke!♥
******************************************************************
 Miren adventni vikend vam želim.


P.S.
Navodila za kostanjev pogrinjek najdete v novem Prostočasniku.


četrtek, 24. november 2011

Božično novoletno voščilkanje/ Christmas-New year cardmaking

 Tukaj je nekaj idej, za poceni voščilkanje. Beli papirni ostanki, rdeči ostanki, pak papir ostanki, ostanki trakov, gumbi....Nekaj za začetek, za šolsko delo  in prebit led.


Here are some ideas for cheap cardmaking. White, recicled and red paper rests, ribbon rests, buttons...Something for the start, for school work.
Veselo ustvarjanje.

Happy cardmaking.
_______________________________________________________________________


P.S. Jutri je zadnji dan za podpis pod GIVEAWAY. V soboto pa ta-daaa.....
        Tomorow is the last day for signing under GIVEAWAY. On saturday come the drums :)........


torek, 15. november 2011

Še nekaj poli kreacij/Some more fimo creations


Tale peščeno srebrna kreacija z imenom Puščavski val mi je posebej pri srcu. Ne znam razložit. najbrž eden tistih v katerem delček mojega razpoloženja :)).
This Desert wale necles is one of my favorite. Maybe it carries some of my emotions.

 
Tale Obojestranska solzica je ena fina pogruntavščina. Lahko ji nosiš k rjavim ali k črnobelim oblačilom. Saj so solzice tudi takšne, ne?-Lahko so solze sreče ali žalosti.

This Two side tear is the idea that I'm proud of. You can ware it with brown or with black and white dresses. Tears are also like this- there are tears od happiness and tears of sadness.


Tale kombinacija je marsikoga naredila malo skeptičnega, še ko je bila v nastajanju. Zdaj je "nora" in vsekakor nosljiva. Ime ji je Živi pesek.

This combination made some people sceptic when I was making it. Now is one creazy combination, that I call Livesand and I can certainly ware it. 


 Za konec vam predstavljam Črni čolniček, ki z vami pluje kadarkoli in kamorkoli.

For the end I represent you Black boat. Simple short necles that sales with you everywhere.


 Do naslednjič....

Till next time....


nedelja, 13. november 2011

Črno bela sovica/ Black&white haul Neko soboto pred tedni nazaj sem se odločila vzeti si čas in se odpravila na eno Klavdijinih delavnic. Totalni nevednež in laik v oblikovanju polimerne gline sem se odločila dopolnit ta del svojih spretnosti. In kaj je boljšega, kot da mi osnove in še malo čez, raztolmači strokovnjakinja na svojem področju - Klavdija.
To je bila prva delavnica, ki sem jo obiskala odkar smo se vrnili iz Nemčije. Spoznala sem nekaj ustvarjalnih in predvsem zabavnih deklet, predvsem pa sem se napolnila z ustvarjalno energijo, ki je vedno prisotna na takšnih srečanjih podobno mislečih.


Nič lažjega od gnetenja in stiskanja. Glina je glina, ne? Ne!!!!!!
Že pri gnetenju porabim več moči, kot za kakšno drugo maso. Pri oblikovanju  zunanjega videza pa se zadeva zame konča oz. padem v ustvarjalni molk :))). Potem mora vse malo preležat, da so ročice spet pri volji. Vzorčke, ki se iz te gline delajo je mogoče res najt povsod na medmrežju (kot je rekel nek anonimni komentator bloga), a stvar je v podajanju in predstavljanju postopka, kako približaš zadevo skupini, kako ji slediš, kako z njo zadihaš... no, tega najbrž ne zmore vsak. Moraš biti skoraj malo pedagoga :))).

Sicer pa že skoraj vsi delajo nekaj iz poli gline- obeski, ogrlice....in spet obeski....aha, pa še uhani....
In kaj naj naredim jaz?
Pa naj bo ena brožka, ki bo krasila ovratnik mojega plašča.
Iz vsega, kar sem se naučila, sem morala eksperimetirat in sukat tisti črno beli fimo kvader, da bi našla še kak zanimiv vzorec. Pa so med od sukanja in iskanja začele boleti oči. Tako je nastala tale sovica s svetlečimi očmi :))).Naslednjič še nekaj drugih izdelkov, ki so nastali kot posledica Klavdijine fimo delavnice in domače delovne vneme :)))).

Ostanite pridni in ustvarjalni.♥

P.S.: Ne pozabite darilce, ki vas čaka še ta teden. Pokukajte pod ustrezno objavo in pustite komentar. 

This black and white haul was made after I visited a class of polimer Clay jewlery making by Klavdija.
I learned a lot and met a lot of nice creative peopleand blogers. After few weeks (I needed some brain storming :))) I made this haul and some other polimer Clay jewlery. I will show you some next time.
Stay well and creative till then.♥

Don't forget about Giveaway. You still have some time. Leave a comment under the right blog post.

ponedeljek, 07. november 2011

sreda, 02. november 2011

Strani jesenskega dnevnika in predbožično darilo/ Pages of Autumn journal and preChristmas present

Malo dolg in malo čuden naslov, boste rekli.A danes imam malo več stvari za vas. No, pa pojdimo lepo po vrsti.
Minil je še en jesenski vikend, počasi minevajo tudi prve jesenske počitnice v tem letu in moje prve uradne počitnice po treh letih "počitnikovanja". Da bi si do tričetrt napolnila baterije, smo se odpravili proti jugu. So rekli, da se tam še da dobit nekaj sonca...pa smo šli. Sprva nam je bil dan veter, potem je prišlo še sonce in s seboj prineslo vse barve brona in zlata. Pa naj še kdo reče, da je jesen pusti letni čas.
A little long and strange headline you'll say...but still...today I have a lot to say :). Now, first thing first.
Another autumn weekend is gone by, autumn hollidays are sleeping away slowly, too. These are first hollidays in school year and my first real hollidays after three years of "hollidaying" (can I say that :)). So, intention was to fill my batteries a least till threeparts (full is not possible with 2 children), so that is why we were going south. We were told, that there we can find some sun..so we went. At first we got some ugly wind, but then came the sun with all autumn golden - bronz colours.


 In zadnja stran v mojem foto dnevniku preteklega vikenda je .....
And the last page of my photo journal for this weekend is......


Jap, še se je dalo kakšno najti (večino je odnesla burja).
Yes, I've found one, others are gone with the wind Bura (really :( )**************************************************************************

Zdaj pa k drugem delu današnje objave.
Poleg tega, da se mi dogaja v službi, se mi mimogrede dogaja tudi izven nje. A za to drugo imam veliiiiiko premalo časa.
Nekateri ste mogoče že seznanjeni, da se na portalu Dom in Stil prav tako dogaja. Pa ne mislim, na to, da tam občasno objavim kak album svojih "zeljnih glavic" - torej tistega, kar zraste na mojem zelniku, ampak bom v prihodnje lahko napisala celo kak resen članek, ki bo vreden vašega ogleda in komentarja. Juhej! Z veseljem pogledam na njihovo stran in se pasem v fotografijah, idejah in zanimivih člankih. No, ker sem tako dobre volje in, ker so dobre volje tudi pri Dom in Stil uredništvu, za vas pripravljamo eno luštno neprecenljivo darilce, ki ga boste lahko občudovali vse leto ( torej tisto, ki šele pride, se razume).
Kako do darila?
Odgovorite vsaj na eno od spodnjih vprašanj pravilno!
1. V KATERI DRŽAVI SO NASTALE ZGORNJE FOTOGRAFIJE ?
2. DEL KATEREGA KRAJA JE PREDSTAVLJEN NA SLIKAH (2 besedi)?
3. POD KATERIM GOROVJEM NA ČRKO V_ _ _ _ _ _  PIHA IZREDNO MOČNA 
   BURJA?
4. KAKO SE IMENUJE SADEŽ NA ZGORNJI FOTOGRAFIJI?

Boste rekli, da sem čisto padla v sestavljanje testov, hm...mogoče pa res.:)))) Saj imate radi izzive, mar ne? Za tega se pa splača potrudit.
Odgovore zbiram do 25. 11. 2011 (petek) pod to objavo , nato pa žreb in svečana podelitev :)))))) (ob svečah mislim :)
Več o izdelku, pri katerem je sodelovalo kar 12 avtorjev, si preberite tukaj.

Razširite govorice.
Well, now to the second part of today's post.
Beside I things are happening to me at work, they happen outside my work, too. But for this last thing I don't have enough time  :((.
Some of you might know the site Dom in Stil - Home and Stile and thigs are happening there, too. In the future I have the opportunity to write some real articles about things I love and you all can read it and leaving a comment. Jupi! So, now I have a little special present for you that was made by 12 diferent authors. More about it you can read here (I'm not so sure about translation, but pictures say enough).
How to participate?
Answer at leats on one of these questions correct!
1. IN WHICH COUNTRY PHOTOS IN THIS POST WERE TAKEN( southern Europe)?
2. WHICH CITY DO YOU RECOGNIZE ON THE PHOTO (2 words)?
3. HOW IS CALLED THE MOUNTINE (V_ _ _ _ _ _ )  THAT BRINGS A  STRONG 
    WIND CALLED BURA?
4. HOW IS CALLED THE FRUIT IN UPPER THE PHOTO?

You might say I'm all in to tests right know! Well, maby I am. But you like the chalenges and this one is not to hard (if you know where I'm living now) and is worth trying.
I'm collecting the answers till 25. 11. 2011 (friday). You can leave yours under this post.


Spread the word.


Related Posts with Thumbnails