Moja fotografija
Observer,searcher,collector,keeper,remaker and maker.Lover of different in things and people. Take time, look, borrow an idea, but please link back.Every idea on the photo and photography itselfe is work of only my imagination. Opazovalka,iskalka,nabiralka, shranjevalka,predelovalka in izdelovalka. Ljubiteljica drugačnosti v izdelkih in ljudeh. Vzemite si čas, preglejte, komentirajte,si kaj sposodite,avtorja in povezavo nazaj na moj blog pa naprej "suflirajte".Prosim, ne podpisujte se pod idejo,ki ni vaša. Ideje za izdelke in fotografije objavljene na tej strani so zrasle na mojem zelniku, torej so plod izključno moje domišljije.

sreda, 29. junij 2011

Moje fotografije na zidu/ My photos on the wall

 V dnevni sobi...
In the living room...


V spalnici...
In the bedroom...

 V kopalnici...
In the bathroom...


... v hišici za oddih.
...in the house to relax.


Kako se vam zdi? Kaj visi pa na vaši steni? Imate tudi vi kakšno fotografijo ali raje sliko?

What do you think? What hangs on your wall? Do you also have some photo, print or a painting?

torek, 28. junij 2011

Recikliramo steklene naplavine/ Recycling glass peaces from see side


V kolažu fotografij iz prejšnje objave ste lahko opazili tudi zgornjo fotografijo. To je steklo, ki smo ga na/pobirali na plaži med kamenčki. Otroci so v njem videli zaklad, saj se stekleni koščki krasno lesketajo v soncu. Nabrali smo precej tega "zaklada", hkrati pa plažo očistili.

You could see this first photo in my collage from the last post. This are peaces of glass that we found on the see side. Children see this like a great tresure, becouse peaces have special glow on the sun.We have a lot of this "tresure" and beside that, we've cleaned the beach.


Kaj vse lahko z njim naredimo?
Jaz sem ga uporabila za otroške zapestnice, katerih osnova so razrezani papirnati tulci.
Tulce lahko tudi poljubno pobarvamo ali okrasimo z vzorci. Zapestnice so krasen modni dodatek za majhne ročice morskih deklic.

What can we do with this peaces?
I've made some children arm bands. I've used carton from paper towels and I've cut it. This you can paint or draw favorite patterns on it and then with glue fix the peaces of glass. 
Arm bands are perfect for tiny hands.


Tako okrašene tulce lahko uporabimo tudi kot prstane za papirnate prtičke pri pogrinjkih.

This can also be used like a ring for a napkin on a propriate decorated table.

ponedeljek, 27. junij 2011

Oddih in urejanje misli/lA break with "head cleaning"

Po naporni selitvi, stresnem prilagajanju in končnem meditiranju med črički, sivko in slano vodo, se spet tukaj v svojem e-kotičku.
Upam, da niste čisto odpisali svojih obiskov na to stran, ker že nekaj časa nisem bila prisotna. Pogrešala sem vaše prijazne komentarje in dobronamerne pripombe. Sama z veseljem pokukam tudi na vaše stvari, nekaterim celo pustiti kak komentar, pri večini pa se kar pasem  nad izdelki in idejami. Trenutno ne zmorem vsega. Trenutno še zlagam kocke svojega novega starega življenja. Trenutno sem spet krog v svetu kvadratov.

Za začetek poletnega tedna vas pozdravljam z nekaj kolaži fotografij. Motive je zaznalo  mojih pet čutov. Upam, da bodo prebudile tudi kakšnega vašega.
Imejte lep teden.

After hard moving back, stresfull adjustment and a final meditation in lavandel and salted water, I'm back in my e-corner.
I hope you still come to visit this site and you didn't forget me. I miss your lovelly comments and remarks. When I have time I visit your blogs, read your posts, and rearelly leave a comment. Don't be angry, I read you all. At the momment I still puzzlle my new old life. At the momment I'm again a circle in the world of squares.


In the begining of a new and first summer week a leave you with my collag of photos. Motives were noticed by my five sinces. I hope the photos will wake some of your sences too.

Have a nice week.ponedeljek, 13. junij 2011

Iz narave z ljubeznijo/From nature with love


Uživajte v naravi, mavričnih barvah, pisanih počitnicah.

Enjoy the nature, rainbow colours, colourfull hollidays.

torek, 07. junij 2011

Moj prispevek poletju/My contribution to summer

Pridružujem se ustvarjalni četici, ki oblikuje Prostočasnik.
To je moj prispevek k poletni izdaji.

I've joined the crue in Prostočasnik (Magazine for creative freetime). This is my contribution to summer edition. 
Poletni pogrinjek iz starih razglednic.


Hobotnice iz majhnih okroglih storžev.


Upam, da vam je všeč. Poiščite revijo na prodajnih mestih. Mogoče najdete še kakšno zanimivo idejo zase.

Hope, you like it.


Deževen ustvarjalen pozdrav vsem.
Rainy creative greetings to you all.

Nakitkanje brez sijaja/ No gloss jewelry

Mladiček pravi, da so ti kosi iz džungle. Hm, mogoče pa res. Otroci najbolje vedo :).

My little boy says, this peaces are from the jungle. Hm, mabe they are. Kids know best :).sobota, 04. junij 2011

Školjke in pesek


Vikend, mir, tišina...do idile še malo manjka. A o morju že kljub temu lahko malo sanjamo.
Weekend, peace and quite. We can dreem about holliday on a seaside.

četrtek, 02. junij 2011

Na gradbišču

Ja, okrog mene je vse postavljeno na glavo. Kot, da nimamo dovolj škatel, vrečk in ostale embalaže za katero se sprašujem ali naj jo sploh odprem. Ne vem, kam bom zložila njihovo vsebino. Začela sem čarati, logistični načrti so nujni. Prehod iz 120 na 65 kvadratov je katasrofalen. No, kljub vsemu, je naše malo gnezdece še vedno ljubko in bo zagotovo prijetno zavetišče 365 dni v letu. Ko odstranimo vse znake selitve.


V to zgodbo naj vključim še gradbince, ki mi te dni ne gredo ravno ra roko. V neposredni bližini so začeli graditi nove bloke. To je prineslo razširitev gradbišča tudi pred našo zgradbo. Obkroženi smo z jarki in ograjami iz vrvic in zastavic ter oranžne mreže. Bagerji ropotajo 8 ur na dan. Na sosednjem bloku delajo nadstrešek, žagajo, tolčejo in brusijo dnevno. Vmes pride še kak smetiščni avto, ker ravno odvažajo kosovne odpadke. Ker je odpadkov veliko, jih odvažajo že  štiri dni.


 Vedela sem, da ne bo bajno, ampak tole je višek idile.
Boljši časi še pridejo...menda.

Ostanite ustvarjalni.
Related Posts with Thumbnails