Moja fotografija
Observer,searcher,collector,keeper,remaker and maker.Lover of different in things and people. Take time, look, borrow an idea, but please link back.Every idea on the photo and photography itselfe is work of only my imagination. Opazovalka,iskalka,nabiralka, shranjevalka,predelovalka in izdelovalka. Ljubiteljica drugačnosti v izdelkih in ljudeh. Vzemite si čas, preglejte, komentirajte,si kaj sposodite,avtorja in povezavo nazaj na moj blog pa naprej "suflirajte".Prosim, ne podpisujte se pod idejo,ki ni vaša. Ideje za izdelke in fotografije objavljene na tej strani so zrasle na mojem zelniku, torej so plod izključno moje domišljije.

petek, 30. julij 2010

Zares na morje


Odštevanja je konec. Popoldan zapakiram še računalnik in gora prtljage je pripravljena na enourno zlaganje v avto.:) Potem spat čim prej, ker odrinemo že okoli dveh zjutraj. Cesta bo polna, "germani" začnejo s počitnicami, nas pa čaka osem ur vožnje do Slovenije, do doma. In potem.... potem objemanje s slovenčki, objemanje z družino, s prijatelji, s sosedi...iiiiiiiiiiiiiii, luštno bo.
Po objemanju in lupčkanju v Sloveniji, pa hop na jadransko obalo, k hrvaškim sosedom. Tudi tam bo nekaj objemanja in lupčkanja :)). Juhej!!


Potem pa morje, sonček, ribice, vsi na kupu... Pa tudi, če ne bo sonca. Tukaj na severu sem se navadila tudi takšnih dni. Na začetku sem se še pritoževala in se brezvoljno premikala po stanovanju, zdaj vem, da so takšni dnevi idealni za ustvarjanje.
In če bodo takšni dnevi na morju...ni straha za slabo voljo. Bodo pa sprehodi, izleti v neznano, fotič bo pel in peli bodo naši mladički.

 Mogoče bomo celo kaj ustvarjali. :)
Zdaj pa hitim k selekciji papirja, barv, žic, perlic, vrvic in čopičev. To zahteva celega človeka (hi, hi) in veliko časa.


Dragi moji obiskovalci(ke), preden se poslovim za en mesec, vam podarjam razglednice mojega prihajajočega oddiha. Vzemite tisto, ki vam je nabolj všeč.

Se beremo spet septembra. Ostanite ustvarjalni(e).

četrtek, 29. julij 2010

Purpenasta škatlaTale zadevica je nastala iz radovednosti, kako se razumeta purpen in kartonasta embalaža.

1. Stresanje doze purpena in stiskanje vsebine na robove škatle. Včasih se iz slamice, po kateri prihaja
    vsebina , pocedi tudi tam, kjer ne želimo. Sprva zgledajo kapljice, a ko se posušijo, dobjo enkrat večji
    volumen. Ko je purpen suh,  ga odstranimo z nezaželenih mest. Na sliki so z rdečo barvo prečrtani.
2. Naslednji dan, ko je masa suha, je pripravljena za obdelavo. Moja škatla je čakala vsaj 2 meseca, pa ne
    zato, ker masa ni bila suha :))).
3. Nanašanje papirnatih sarvetkov v trakovih.
4. Barvanje ostalih kartonastih površin z akrilno barvo.
5. Sušenje.
6. Risanje rožic s flomastri.


Škatlo sem namenila za majhne otroške knjige, ki se vsakokarat zvalijo z mize ali s police. Ko sem jo napolnila, je bila takoj zanimiva, a hitro tudi prazna.Takrat se mi je porodila nova ideja. :)

Škatlo sem spremenila v posteljico za punčko. To je bil zadetek v polno. Naša mala samička je naravnost uživala. Pri svojih skoraj 20 mesecih  je hotela v tole mini  posteljico spraviti še sebe. :))

sreda, 28. julij 2010

Poletna dekoracija


* Pesek naravne in oranžne barve, kamenčki v odtenkih rumene.
* Rože iz perlic nizanih na žici.
* Vse skupaj vkomponirano v stekleno oglato vazo.Rožice bodo krasile prazno stanovanje in jih ne bo treba zalivati prihodnji  mesec, ko me ne bo.:)))

torek, 27. julij 2010

Diši po morju in...


...sivki seveda.

Zdaj pa res že lahko že samo na svoje prste (ostale družinske člane in sosede pustim končno pri miru) preštejem dneve do morske modrine, vonja po soli, sivki in rožmarinu.

Sosedova sivka na morju je bila vedno tako bujna in zato privabljala tisoče letečih bitij na svoje vijolične svetove. Če bi imela krila, bi bila gotovo med njimi (tako pa bi se pod mojo težo revica čisto pomečkala). Sem jo pa opazovala s svoje terase in v času, ko so sosedi izkoristili svoj pokosilni počitek, sem veselo skakala s fotoaparatom in lovila leteče obiskovalce v objektiv.
Saj sosedi niso tak bavbav, prav prijazni so, dobričine in bi mi dovolili slikati tudi v njihovi prisotnosti. Jaz pa raje delam v miru in nerada zraven odgovarjam  na tisoč vprašanj in komentarjev.

Od teh najprijaznejših sosedov "ever" sem dobila na koncu cel šop sivke, ki sem ji namenila visok steklen vrč za vino. Mogoče se vam zdi smešno, ampak ne boste verjeli, kako lepo je sedla v tisti okrancljani vrč. Veliko bolje kot bi vino :)

ponedeljek, 26. julij 2010

DINO namizna imena


Priprave na dinozavrsko zabavo se nadaljujejo.
Tokrat z imeni otrok, povabljencev. Imena ne označujejo sedežnega reda ali kaj podobnega, temveč jih v našem primeru uporabljam za označevanje kozarcev.
Iz izkušenj vem, da se kozarci na piknikih, kjer je dosti ljudi, hitro pomešajo. Seveda lahko tudi počijo. To ne velja  samo za otroke, ampak tudi  za odrasle. Vedno je treba imeti  nekaj kozarcev na rezervi.


Lani sem izdelala zmajčke iz mos gumija, ki so se nataknili na slamico in je bilo na njih napisano ime otroka. Staršem nisem namenila takšnih označb. :) Smo imeli kar alkoholni flomaster pri roki.

Letos sem se odločila za pokrovčke, ki se barvno ujemajo tudi z vabili, ki so jih otroci dobili po pošti.
Pokrovčki so izdelani iz tršega papirja, obdelani z modelirno pasto, štampiljko dinozavrove stopinje in malo črnega pigmenta. Na zgornjo stran pokrova je pritrjena dinozavrova glava, ki sem jo morala sam skicirat (med vsemi knjigami, ki jih prenesejo mladičkove police, ni bilo primernega dinozavrskega junaka :)). Glava je bila sprva pritrjena z obojestranskim lepilnim trakom. Ker je kazala znake odstopanja, smo jo morali pritrditi še s spenjačem. Zdaj nam zagotovo ne pobegne.


Na dinozavru oz. dinozavrski glavi je napisano ime otroka. Večina povabljenih otrok še ne zna brat, znajo pa zato njihovi straši, ki so naših piknikih vedno zraven in aktivni.Za dinozavrsko glavo z imenom je z luknjačem narejena luknja za slamico. Luknja je malo manjša od slamice, tako gre slamica trdno stoji v pokrovčku. Pokrovček ne pomika gor in dol, ampak stoji na višini, ki sem jo nastavila na začetku.
Pokrovčki nimajo samo namena označbe kozarcev. Zelo preprosto preprečijo čebelicam, osam in podobnim sladkosnedim žuželkam padec v sladek napitek. Tako se bomo izognili marsikateri nevšečnosti, ki jo bi jo lahko tovrstne žuželke povzročile pri mizi.


Upam, da bodo otrokom všeč.

Lani so imeli otroci zmajčkasta imena okoli vratu. Ker so nekateri med njimi bili že šolarji, sem nekako predvidevala, da bo za njih to preotročje. Pa sem se uštela. Tako ponosno so jih nosili in tisti, ki jih še niso dobili, so me hodili cukat za rokav in prosit za svoje ime.
Lahko si predstavljate moj presrečen, presenečen obraz :))))))

In kaj sem se naučila?
Vsakdo se veseli drobnih presenečenj in darilc, čeprav so to samo imena, ki so narejena posebej za njih. Tudi odrasli, ki smo v resnici samo veliki otroci.

petek, 23. julij 2010

Homemade vaza


Nastala je pod nujno. Ko smo selili stvari iz Slovenije, v škatlo nisem zložila vaze, ki bi držala samo en cvet. Pravzaprav sem s seboj nesla samo tiste kvadratne iz Ikee, ki se krasno kombinirajo s tisoč stvarmi. Sicer pa sploh nisem pomislila, da bi tukaj dobila rože In celo večkrat. Ponavadi je bilo na naši mizi "tihožitje" :),  tukaj pa se je le-to prelevilo v žive cvetove. Bodisi s travnika, polja ali pa celo iz cvetličarne (ja, saj vem, neverjetno, da samec, kar tako, nosi rože; tudi jaz sem bila sprva sumnjičava).

Cela situacija je klicala po novi vazi in zanimiva steklenica je bila idealna žrtev preobrazbe.

Postopek lahko vidite na fotografijah. Na prvi fotografiji sem lepo začela z delom in od vzhičenosti pozabila odtraniti nalepke s steklenice. Še sreča, da so šle dol brez težav, čisto neboleče in takoj po fotografiranju :).


Več plasti barve, zadnja plast nanešena z gobico zaradi grobega videza (mi je tako bolj všeč), modelirna akrilna pasta s katero so narejeni 3D vzorčki (prostoročno) in to je to.


V njo odlično sede tudi posušena sivka, žito ali "vitek" šopek poletnih travniških cvetlic.

P.S.: Aja, pa nas vas ne moti ozadje na moji delovni površini. Nima nič skupnega z vazo. Pač počnem 1000 stvari naenkrat :))).

Deževen pozdrav.

sreda, 21. julij 2010

Oče in sin


Kako lepo je, ko starši lahko prenašajo svoje znanje na otroke. To je poseben prizor, ki izžareva posebno vez, ljubezen, energijo.

Včasih starši mislimo, da ne znamo tega in ne znamo onega, smo zadržani pri prenašanju znanja...otrokom to ni pomembno. Otroci cenijo druženje, čas, ki je namenjen samo njim. To je najdragocenejša dediščina, ki jim jo lahko damo.

torek, 20. julij 2010

CHRISTMAS IN JULY

Če vas je ta vročina tako zdelala in že komaj čakate zimo, k temu sodi vsekakor božično ali predbožično razpoloženje. Na strani http://www.tipjunkie.com/christmas-in-july-2/  so odprli temo Božič v juliju oz Christmas in july, kjer lahko sodelujejte, delite in razsvetljujete druge s svojimi božičnimi idejami. Zagotovo jih imate veliko.

ponedeljek, 19. julij 2010

Inspirativni vikend


Fladungen, severna Bavarska, Frankische Freilandmuseum.


Hiše stare 200-300 let. Nora inspiracija!!


Poglejte te stenske vzorce!
Niti v eni od vseh cca 15 hiš, se niso ponovili.

In okolica...ja, material za fotografiranje povsod :) .

Na koncu pa po romantični potki ob leseni ograji hitro proti izhodu, ker nas že preganjajo (enkrat pride čas, ko gostilno zamenjaš za muzej :))))). Bili smo zadnji obiskovalci , ki smo zapustili to idilično muzejsko vasico.


Luštno in vredno ogleda.

www.freilandmuseum-fladungen.de

nedelja, 18. julij 2010

Še ena morska nostalgija


Samotni jezdec!!    :))))

petek, 16. julij 2010

Velika zabava in DINOvabilo

Nekoč smo imeli zabavo in zabave. Brez načrtovanja in posebnih priprav. Te zabave so bile uspešne in predvsem zabavne. A bili smo mlajši, brez večjih obveznosti in brez navite budilke, ki bi zjutraj zvonila.

Tudi danes ne potrebujem budilke, ker imam dva otroka, ki zjutraj več kot zvonita. Imam obveznosti. Stvari so se spremenile, dnevi so drugačni, jaz sem odrasla. Nekaj pa je kljub vsemu ostalo nespremenjeno.
Želja po zabavi. Zabavi s tistimi dvajsetletniki, ki to več niso. Tistimi, ki so morali odrasti, ki imajo obveznosti tako kot jaz in živijo z malimi kuštravimi budilkami.

Zabava s prijatelji.

Danes samo želja po zabavi ni dovolj, da bi se dogajanje zgodilo. Potrebno sesti, razmisliti, načrtovati. Lahko je preprosto, kot kupovanje ovijalnega papirja ali težavno, kot izbiranje ustreznega rojstnodnevnega darila.

Ko po vsem načrtovanju nastopi dan in se prijatelji začnejo zbirat, ugotovim, da to ni  več vsakoletna zabava z rojstnodnevnim izgovorom. Že zdavnaj je prerasla te okvirje. Zdaj je to zabava za naše otroke in ozgovor za odrasle, da se vsako leto vsaj enkrat vidimo.

Kako združiti oboje?
Z veliko željo po druženju in videnju znanih obrazov na kupu in seveda s premišljenim načrtovanjem.

Letos poteka že 10. takšno druženje, piknik s prijatelji, ki ga organizirava z našim hišnim samcem. Iz začetnih dvajset odraslih vključno z nama in mojimi starši, ki so nama vedno pomagali pri peki in pripravi hrane, se jih je do letos nabralo med 50 in 60 plus 25 otrok. Hmmmm?!! To je res številka, ko takole pogledam. In vse skupaj je treba združit v nek paket z začetkom in koncem.

Po desetih letih smo se glede organizacije že marsikaj naučili in zdaj ne bi bil več problem niti organizirat zabavo za koga drugega :)).

Tudi letos bo v avgustu potekalo takšno druženje, pod milim nebom, s šotori, klopmi in mizami, pečenjem, zelenjavo, sladkarijami izpod prstov naše mame, nogometom za starše, krstom v bližnjem potoku za novince in dogodivščinami za otroke.
Vabila so bila poslana v tem tednu (vedno najmanj en mesec prej) kar po mailu, za otroke pa letos posebej po navadni pošti, ker si je naš mladiček (ki je prišel na svet na mamin rojstni dan) omislil za 4. rojstni dan dinozavrsko zabavo.
Pa smo šli ustvarjat. Veliko je bilo idej za vabila. Uporabili pa smo bolj personalizirano (ali kako se že reče):
- nekoč je na tablo s kredo napisal svoje ime; jaz sem to seveda ovekovečila s fotoaparatom
- posnetek sem obdelala s sličicami in dodala napis ZAVER, tako je nastala podlaga za vabilo
- napis smo natisnili in kopirali


- podlago z besedilom sem prilepila na trši papir (šeleshamer), zrezan v oval, ki sede v klasično  malo
  ovojnico
- rob, prehod sem obdelala z akrilno modelirno pasto in štampiljko dinozavrsko stopinjo
- iz šelshamerja sem izrezala še en oval, na katerega sem prilepila natiskano besedilo vabila
- oba dela sta povezana z vrvico, na kateri je obesek z odtisom dinozavra (to je otrokova vstopnica na
   zabavo)


Kjer sta  bila povabljena dva iz iste družine ( brata, brat in sestra, sestri), sem dodala dve vrvici in 2 obeska.


Tukaj pa prilagam (pilagojeno) besedilo vabila na takšno dinozavrsko zabavo, da ga lahko še kdo izmed vas uporabi. 
O ovojnicah pa toliko:
malo smo jih obdelali blazinicami za senčenje in poštempljali z dinozavri. To je bilo super delo za našega slavljenca. V kuverto pa smo poleg vabila priložili tudi na 6x6 cm formatu zbrane vse sličice(obrazi) povabljencev -malih dino raziskovalcev.

četrtek, 15. julij 2010

Otrokova rojstnodnevna zabava

Nekoč sem na eni internetni strani prebrala:
"Izpeljali smo mulčev osmi rojstni dan. Še lani smo imeli to norišnico pri nas doma, pa nas je projekt stal nekaj dni dodatnega dopusta. V petek smo najeli animatoraj, kateremu smo dovolili razdivjati sedemnajst malih hudičkov."

Hja, verjetno kar nekaj zaposlenih staršev tako razmišlja. Razdvojenih med službo in družino, stresom in oddihom. Nimajo ne časa, ne volje ali želje, da bi otroku priredili rojstnodnevno zabavo. A pripravljanje rojstnodnevne zabave je lahko sila zabavna stvar, sploh če v cel proces vključimo tudi slavljenca (slavljenko). Presenečeni bi bili, koliko idej lahko pride iz otroške glave. Koliko domislic, ki se jih odrasli niti ne spomnimo.No, čisto vse ni za uporabit, se pa lahko zraven veliko presmejimo.
Vsekakor moramo imeti za samo zabavo načrt. Kdaj, kje, koliko otrok, tema zabave,vabila, hrana pijača, dekoracija. Sliši se veliko, a če začnemo pripravljati stvari dovolj zgodaj, se izognemo napetosti, stresu in podobnim sovražnikom razpoloženja, ki se pojavijo, če se zadeve lotimo prepozno.
K pripravljanju hrane ali dekoracije lahko vključimo tudi starše (beri mamice :)) povabljencev. Zdaj boste najbrž zavili z očmi in si mislili, pa ja, kot da te mamice komaj čakajo, da bodo pomagale.! Če ne vprašamo, ne vemo. Izgubiti nimamo kaj, lahko samo pridobimo. Smo manj obremenjeni, poglobimo odnos s starši povabljencev, hkrati pa prebudimo željo po sodelovanju v pripravah tudi  pri otrocih povabljencih.
 In kako vemo, ali bo zabava uspela ali ne? To je tako kot pri kuhi: Če se pri kuhanju zabavamo in delamo z veseljem, bo rezultat odličen in hrana ekstra okusna. Če zabavo pripravljamo z veseljem in  pri tem  celo uživamo, bo zabava zabavna za vse. In takšna zagotovo naj bi bila.Prilagam sličico vabil na dinozavrsko zabavo, ki jo pripravljamo letos. O zabavi, ki vključuje starše in otroke(25 otrok, cca 50 odraslih), ideji za vabila in besedilno predlogo vabila pa boste  lahko prebrali v naslednji objavi.

Z veseljem bom prebrala vaše komentarje na pripravljanje roj. zabave. Ste za zabavo iz pločevinke ali bi se jo raje lotili sami?Kako?

torek, 13. julij 2010

Postcard from GermanyVam je kaj vroče?

Ker sem bolj na severu vam samo sporočam, da pride k nam sprememba vremena čez 3 dni. Torej k vam 3 dni za nami. S pošto :)) .

nedelja, 11. julij 2010

Origami in voščilnica


Origami (sprva ORIKATA- zgibane oblike) je umetnost zgibanja papirja, ki se je začela na Japonskem nekje v 6 stoletju. Njeno ime kot ga poznamo danes izhaja iz besed oru (zgibati) in kami (papir).
Zgibanje papirja ni bilo hobi, temveč je imejo uradno, formalno funkcijo. Določeni kosi oz. zgibane papirnate oblike so se podarjale skupaj z dragocenimi darili in so služile kot certifikat originalnosti, nekatere druge pa naj bi obdarovancu prinesle srečo.Upam, da bo tudi ta voščilnica z zgibano ladjico mojemu obdarovancu prinesla veliko sreče.Želim vam lep in ne prevroč začetek tedna.

petek, 09. julij 2010

Kamenje


Enostavno ne morem več skrivat, da imam rada kamenje.:))))   Vseh oblik in velikosti  me očara na vsakem koraku. Iz vsakega dopusta ali potepanja, bi domov nesla eno vrečo. Kar tako, ker imam tisoč idej, kaj z njimi. Potem doma pozabim, kaj sem hotela in zbirka kamenčkov se prelevi v kup za skalnjak ali zidanco.

Letos bom poskušala v kamenju samo uživat in ga bom pustila, tam kjer je. Gledala ga bom od blizu in daleč in pretaknila vsak kotiček z objektivom, za spomin.Po njem bom hodila in si brusila pete...


...na njem bom ležala in razmišljala o ničemer (pa ja, kot da je to mogoče :))).......in si navsezadnje  predstavljala različne podobe , da se kreativna polovica možganov preveč ne poleni.
Na kaj pa vas spominja ta skalnata zadeva??

Še nagrade


Očitno je tako leto, da pride božič prej :))))
Blogovske nagrade, pohvale še prihajajo...zbirka se počasi, počasi...polni.
Draga Phoenix (MAGdesign) mi je namenila zgornjo in tole, tik pod besedilom.


SandraZ.(tres chic) pa me je danes obdarovala še s temi ptički. Hvala, hvala.


Hvala. Vedno je lepo, ko se kdo spomni nate (name :)))

Vsi ki pridete pokukat na moj blog, si lahko brez slabe vesti skopirate te nagradice in jih prilepite na svoj blog. Brez vašega firbcanja,ni spodbude, ni ustvarjanja, ni nagradic...


Uživajte!!
Related Posts with Thumbnails