Moja fotografija
Observer,searcher,collector,keeper,remaker and maker.Lover of different in things and people. Take time, look, borrow an idea, but please link back.Every idea on the photo and photography itselfe is work of only my imagination. Opazovalka,iskalka,nabiralka, shranjevalka,predelovalka in izdelovalka. Ljubiteljica drugačnosti v izdelkih in ljudeh. Vzemite si čas, preglejte, komentirajte,si kaj sposodite,avtorja in povezavo nazaj na moj blog pa naprej "suflirajte".Prosim, ne podpisujte se pod idejo,ki ni vaša. Ideje za izdelke in fotografije objavljene na tej strani so zrasle na mojem zelniku, torej so plod izključno moje domišljije.

nedelja, 28. marec 2010

Stol

Ne znam vam razložit, kakšno veselje me prevzame, ko sem v trgovini z gradbenim materialom tipa Obi...Tam me vse navduši, razen žebljev in vijakov.
Ko se sprehajam med policami, mi možgani kar plešejo. Les, keramika, kamen, cevi, ročke, žica, lonci za rože, plošče iz različnih materialov, orodje... uf. Aha, pozabila sem stiropor, peno, barve, spreje, čopiče in folije.Pa tapete in tekstil.Noro.
Na zadnje sem bila v takšni trgovini, ko sem potrebovala PURPEN. Zakaj sem ga potrebovala? Purpen je moj najboljši prijatelj. Eni radi kaširajo in delajo mojstrovine v tehniki papier mache, kot moja blogovska prijateljica Željka. 
Jaz za 3D efekt rada uporabim purpen. Ni najbolj ekološka zadeva, vem. Se pa z njim da naredit zelo zanimive stvari.Večkrat sem ga uporabila za scene predstav ali prireditev, ker je lahek in  naredi pravljični učinek, ko ga pobarvamo z akrilnimi barvami ali sprejamo.
Tokrat sem ga uporabila pri predelavi enega izmed mladičkovih stolov. Nisem ga barvala. Raje sem uporabila paprnate sarvetke, ki sem jih trgala na koščke in počasi lepila.
Zdaj je to stol Čira čara.

Tukaj je stol s purpenom...


in tukaj končna pisana izvedba ...


četrtek, 25. marec 2010

Mama, te rože so zate

Vsem mamam in mamicam čestitke ob današnjem prazniku.
Te rože in vse ostale foto cvetke naj vam polepšajo dan.
Utrinki so iz bližnjega Kurparka, kjer si napolnim dušo v vseh letnih časih. Narava je tukaj res prijazna do človeka.
 ODSEV...

...DOMEK...
...LJUBEZEN?

MIR...

...ŽIVLJENJE...

...VARNOST...

...UPANJE...

...TISTE MALENKOSTI...

...DUŠA...

...SKROMNOST...

...VESELJE...

torek, 23. marec 2010

Mini tabla

Tokrat brez veliko besed, ker mi računalnik ne služi najbolje. Bom srečna, če bo cela objava šla skozi.
Prepuščam vas slikam in vašim komentarjem.
Dober tek.nedelja, 21. marec 2010

Spet uhačkanje

Kar nekaj časa me je držala velikonočna mrzlica, pa jajčka, pa dekoracije...zdaj čutim, da sem izčrpala ideje iz tega naslova oz. se mi ne ljubi več razmišljat o tem. Na trenutke sem imela občutek, da je vse pred menoj jajčasto.
Zdaj prekinjam to verižno jajčasto in deko reakcijo in se spuščam v nakit.
Ja, prijelo me je, da bi se malo okrasila. Ne, ne pogrešam božičnega časa in novoletne jelke! Samo eksperimentiram.
Vse je kvačkano. Čisto zares, čeprav se morda ne vidi. Kvačkani trakci zviti v spirale in na tak ali drugačen način speti z žico, okrašeni z okrasnim trakom ali našitimi perlicami. Malo garna s "franžicami" in malo umetne barvne rafije.
To so najnovejši eksperimenti.

PRVIČ:

DRUGIČ:
TRETJIČ:


Tako.
Zdaj  moram pa še  kak okrasek naredit, da bo pasal zraven, ne? Da se še malo okranclam.
Pomlad, me je res čisto prevzela. Juhej!

torek, 16. marec 2010

Lupinice

Kar nekaj časa je trajalo, do so se lupinice lepo sušile in čakale nadaljnja navodila. Jaz pa sem čakala idejo, ki mi bo treščila na glavo, medtem ko bom pomivala posodo. Ja, res smešno, kot da lahko kdo doživi brainstorming, medtem ko prestavlja keramične krožnike in nerjavečo posodo. Lupinice sem si nastavila lepo na polico, zraven umivalnega korita. Korito je pri kuhinjskem oknu, tako je lupinice  vsak dan obsvetila sončna (kolikor jo je bilo) svetloba in jih niti približno nisem mogla spregledat.

Zdaj je prišel čas preobrazbe.
1. Gnezdeca
Prazna......polna (njami :-) ).
2. Družinsko drevo, ki ni družinsko. Lahko bi bilo drevo prijateljstva, drevo dobrih sosedov ali pa drevo novodobnih fantičev, ki jim iz oči sijejo nenavadne ideje (lumparije?).
Poznate katerega izmed njih?


Miha, Tine, Janez...?

Anej, Žan, Jan...?

Luka, Stane, Rok...?

Žiga, Luka, Aki...?

Nik, Mark, Timotej...?

Kristjan, Tit, Julijan...?


Your favourite?

petek, 12. marec 2010

Poseben dan

Marec je mesec praznovanj.
Takšnih in drugačnih.
Moških in žensk.
Mamic in atijev.

Danes je pri nas prav poseben dan. Dan ljubezni. Trinajstletne. Treba je nekaj posebnega ustvarit. Hmmmm?
Nekaj sladkega. Ja.
Tokrat s pomočnico in glavno okuševalko.


In...ta ta..

Related Posts with Thumbnails